April Jazz siirtynyt tänä vuonna lokakuuhun

Kuvat:

20.09.2021 17:08


Joe Lovano (2. vas) esiintyy Espoossa puolalaisen trion kanssa.

Koronan takia tämän vuoden April Jazz on siirtynyt lokakuuhun. 35. kerran järjestettävä festivaali pidetään 27.-31. lokakuuta Espoon kulttuurikeskuksessa ja Espoon modernin taiteen museossa EMMA:ssa. Vahvan kotimaisen panoksen lisänä kuutavissa on monia ulkomaisia artisteja. Pääesiintyjinä ovat puolalaisen Marcin Wasilewskin trion kanssa soittava tenoristi Joe Lovano ja portugalilainen fado-laulaja Carminho.

Muita ulkomaisia artisteja ovat Suomessa ensimmäistä kertaa esiintyvä Thelonious Monk-kilpailun voittanut chileläinen saksofonisti Melissa Aldana, jo edellisenä April Jazz-esiintymisellään säväyttänyt norjalainen laulaja-lauluntekijä Bernhoft ja maineikas tanskalainen lyömäsoittaja Marilyn Mazur, jonka johtama kahdeksan naisen muodostama Shamania-yhtye esiintyy Suomessa ensimmäistä kertaa.

Tapahtuman kotimaisia artisteja ovat mm. Verneri Pohjolan kvartetti erikoisvieraanaan saksofonisti Pauli Lyytinen, kotimaisista kärkimuusikoista koostuva Mortality, 25-vuotista taiteilijauraansa juhliva Lenni-Kalle Taipale ja itseoikeutetusti Espoo Big Band.

April Jazzin aikatauluista on karsittu päällekkäisyydet, joten yleisöllä on mahdollisuus osallistua vaikka jokaiseen festivaalin kymmenestä konsertista. Tarjolla on myös edullisia päivälippuja, jotka sisältävät päivän molemmat konsertit. Perjantaina päivälippu tarjoaa tilaisuuden viiden yhtyeen jazz-Emma-maratoniin alkaen Tapiolasalista klo 17.30 ja päättyen Louhisalissa klo 23 jälkeen.

Keskiviikko 27.10.

Tapiolasali klo 18:00
Joe Lovano & Marcel Wasilewski Trio

Café Louhi klo 20:00
Melissa Aldana Quartet
Espoo Big Band
Jarmo Saari Republic

Torstai 28.10.

Tapiolasali klo 18:00
Carminho

Café Louhi klo 20:00
Marilyn Mazur’s Shamania
OK:KO

Perjantai 29.10.

Tapiolasali klo 17:30
Verneri Pohjola
Mortality

Café Louhi klo 20:00
Superposition
Jussi Lehtonen Quartet
Riitta Paakki Quartet

Lauantai 30.10.

Café Louhi klo 20:00
Bernhoft
Peela

Sunnuntai 31.10.

Café Louhi klo 13:00
Ebeli In Concert

EMMA klo 15:00
Aki Rissanen solo

Café Louhi klo 19:00
Lenni-Kalle Taipale & Törkypojat featuring Jukka Perko

Lisätiedot mm. kokoonpanoista ja pääsylipuista löytyvät April Jazzin kotisivuilta (apriljazz.fi)

Takaisin
Translate »