Astoria Jazz Festival kolmipäiväisenä lokakuussa

Kuvat:

28.08.2020 21:21


Kesällä aloittanut Astoria Klubi järjestää kolmipäiväisen jazz-festivaalin Helsingissä lokakuussa. Sata vuotta sitten valmistuneessa entisessä elokuvateatterissa Iso Roobertinkatu 14:ssä pidettävän Astoria Jazz Festivalin avajaisilta perjantaina 9. lokakuuta tarjoaa lattarirytmejä, lauantaina on kaksi konserttia ja päätöspäivänä sunnuntaina on jazzilla höystetty brunssi.

Tapahtuman järjestämisessä huomioidaan tuolloin voimassa olevat koronarajoitukset.

Perjantain a Fiesta Latina-illan esiintyjinä ovat Los Fabulosos ja Ville Mustalampi Band. Molemmat bändit ovat Mustalammen vetämiä ja tarjoavat luonnollisesti erilaisia tanssittavia rytmejä.

Lauantaina ensimmäinen konsertti alkaa jo kello 13, jolloin esiintyy Jukka Perko nuoren lahjakkaan multi-instrumentalistin Joonatan Henrikssonin kvartetin kanssa. Seurava esiintyjä And All That Jazz-konsertissa on rumpali Olavi Louhivuoren kokoama tänä vuonna ensimmäisen levynsä tehnyt Superposition, jossa soittavat saksofonistit Linda Fredriksson ja Adele Sauros sekä basisti Mikael Saastamoinen. Kolmas kokoonpano konsertissa on trumpetisti ja kosketinsoittaja Mikko Pettisen Why Not-yhtye, jossa mukana ovat baritonisti ja bassoklarinetisti Joakim Berghäll, basisti Vesa Ojaniemi ja rumpali Tuomas Timonen.

Päivän toinen konsertti Funk It Up alkaa klo 20. Avaajana on festivaalin taiteellisen johtajan trumpetisti Kalevi Louhivuoden Free Fall, jonka laulusolistina on Heini Ikonen. Free Fall on muusikkokollektiivi, joka esiintyy säännöllisesti Astoria Klubissa vaihtelevin kokoonpanoin.

Illan toinen esiintyjä on ajankohtaisesti nimetty saksofonisti William Suvanteen johtana Quarantine Big Band Helsinki, jolle keikka on ensimmäinen live-esiintyminen. Orkesteri syntyi kahdeksantoista huippumuusikon kyllästyttyä koronakaranteenista johtuviin konserttiensa peruuntumisiin. Niinpä he ryhtyivät tuumasta toimeen ja nauhoittivat etänä yhteisen karanteenivideon, jolla oleva Birdland-kappale on saanut innostuneen palautteen sosiaalisessa mediassa.

Sunnuntain jazz-brunssilla soittaa parin vuoden päästä 40-vuotista taivaltaan juhliva suomalaisen swing-jazzin keulakuva Antti Sarpila Swing Band, joka aloittaa kello 13. Brunssi on katettuna 11.30-13.30.

 

Takaisin
Translate »