Iisalmi liittyy jazzfestivaalien ketjuun

Kuvat: Jazzrytmit arkisto

30.12.2018 12:57


Jukka Perko

– Iisalmi on muodostunut tärkeäksi konserttikaupungiksi suomalaisten jazzmuusikoiden kesken. Paikalliset yrittäjät ja konserttikävijät ovat vaikuttaneet tähän suuresti mutkattoman kiinnostuneella asenteellaan uutta musiikkia kohtaan. Tälle pohjalle on ollut helppo rakentaa rakentaa ensimmäistä Iisalmi Jazz Festivalia paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti, sanoo festivalin taiteellinen johtaja Timo Hirvonen, joka toimii myös Helsingin Koko Jazz Clubin vastaavana.

– Musiikki universaalina kielenä on yhtä aikaa abstrakti ja täysin ymmärrettävä. Se ottaa matkalle hengityksen tahdissa. Elämän lailla musiikki voi koskettaa äkisti ja syvästi. Se myös jatkuu, vaikkei siitä välittäisi. Iisalmi Jazz Festivalin ohjelmisto on koottu aineksista, joissa sisältö on varmasti kunnossa. Tämän takaavat mukaan lähteneet sielukkaat, mutta ennen ilmaisulliset artistimme.

–  Oman ulottuvuutensa toimintaan lisää yhteistyö Ylä-Savon musiikkiopiston nuorten kanssa. Festivaali huipentuu jazzmuusikoidemme huippujen ja opiskelijoiden yhteiskonserttiin sunnuntaina 27.1.2019. Tulemme kokemaan heittäytymisiä, ja tiedän että te, arvoisa yleisö, otatte kopin. Nähdään festivaaleilla!

Festivaali soitetaan pääosin Iisalmen kulttuurikeskuksen Eino Säisä -salissa (400 hlö) ja Carl Collan -salissa (200 hlö)  sekä lisäksi Sokos Hotell Koljonvirran O’Nelly’s Irish Pubissa ja Kustaa Aadolfin kirkossa.

Timo Hirvonen vauhdissa Ink Jazzissa 2018

Koko Jazz Club

Koko Jazz Club on muusikoiden perustama yhteisö, joka on tarjonnut säännöllistä, kuratoitua jazzohjelmistoa vuodesta 2010 lähtien. Sen taiteellinen johtaja on ollut alusta alkaen iisalmelaislähtöinen muusikko Timo Hirvonen. Koko Jazz Club on muusikkojen olohuone ja yhteisön kokoon keräävä voima. sen  toiminnan tarkoituksena on parantaa jazzmusiikin asemaa tarjoamalla taidemuodon parhaille tekijöille asianmukainen korvaus työstä sekä taiteellinen vapaus uuden musiikin synnyttämiselle.

Koko toimii myös Ylä-Savossa ja sen toiminta on otettu erinomaisesti vastaan. Koko kehittää jatkuvasti erityisesti kansainvälistä toimintaa. Koko Records julkaisee ja vie levyjä Japaniin ja fokusoi markkinointiaan turisteille, joille jazz kansainvälisenä taidemuotona ja jazzklubi paikkana on suurkaupungin tunnusmerkki.

Koko Jazz Clubille on myönnettiin joulukuun alussa Suomi-palkinto yhdessä seitsemän muun palkinnonsaajan kanssa.

Suomi-palkinto myönnetään tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta urasta. Perusteena voi olla myös huomattava saavutus tai lupaava läpimurto. Vuodesta 1993 jaettujen Suomi-palkintojen suuruus on tänä vuonna 24 700 euroa, ja ne myönnetään Veikkauksen tuotosta.

– Suomessa on luovia ja lahjakkaita ihmisiä. Osa toimii ryhmässä – osa pääasiassa yksin. Yhä useampi heistä on niittänyt mainetta myös kansainvälisesti. Luovuus nousee yksilöistä, joita yhteisö ja yhteiskunta voivat tukea, sanoi palkinnon jakaja ministeri Sampo Terho.

– Tänä vuonna Suomi-palkinnolla on haluttu kunnioittaa vankkaa taiteellista pätevyyttä. Tekijöitä, jotka edustavat pitkän linjan osaamista ja vaikuttavuutta suomalaisen taiteen kentällä. Toisaalta olemme halunneet huomioida myös uudet virtaukset suomalaisessa taiteessa ja kulttuurissa.

 

Lisäinfo Iisalmi Jazz Festivalista

 

Takaisin
Translate »