JAZZ OTTAA KAAMOKSEN VASTAAN JO 29. KERRAN!

Kuvat:

03.09.2009 11:39


Vuonna 1981 ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma on yksi Suomen vanhimmista ja Pori Jazzin jälkeen varmasti tunnetuin jazzfestivaali. Tapahtuman merkittävyyttä lisää se, että ohjelmisto on aina perustunut jazziin, tyyliä ei ole muutettu monen muun tapahtumaan tapaan rockiin tai bailupoppiin.

Kaamosjazz tuo aina lavalle tasokasta kuuntelujazzia sekä kotimaisten että ulkomaisten huippuartistien esittämänä. Tyylilajit ulottuvat perinteisestä New Orleansista lähtöisin olevasta dixielandistä, swingiin, bepopiin sekä mainstreamiin.

Ryppyotsainen, kokeileva suuntaus on jätetty muille areenoille.

 

ODOTETTUJA VIERAITA SEKÄ SUOMESTA ETTÄ NAAPURISTA

Carling Family 2004 Baltic Jazzissa

 

Yksi odotetuimpia esiintyjävieraita saapuu Ruotsista. Carling Family on Göteborgista kotoisin oleva orkesteri, jonka jäseniä ovat; isä, äiti, kaksi tytärtä ja kaksi poikaa. Jokainen heistä on muusikkona huippulahjakas ja musiikillisen taidon lisäksi heidän esiintymiseensä liittyy taidokas lavashow. Jokainen perheenjäsen hallitsee useita instrumentteja ja saavat näin jokaiselle sävelmälle parhaan mahdollisen tunnelman.

 

 

Mihai Petrescu, Marian Petrescu ja Keith Hall

 

Suomeen ovat kotiutuneet jo vuosia sitten maailmanluokan jazzmuusikot, veljekset Marian ja Mihai Petrescu Romaniasta ja rumpali Keith Hall Englannista. Heidän muodostamansa trio esiintyy neljässä konsertissa jazzviikon perjantaina ja lauantaina. Lisäksi heitä kuultaneen virallisten esiintymisten jälkeen syntyvissä jameissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alvi's Dixie Stompers jazzkadulla Taalintehtaalla tänä kesänä

 

Jokaiseen Kaamosjazziin on kuulunut ainakin yksi dixieland-yhtye. Tänä vuonna on vuorossa Alvi´s Dixie Stompers Helsingistä. Orkesteri on yksi harvoista suomalaisista, joiden musiikki perustuu mahdollisimman puhtaasti alkuperäiseen musiikkiin jazzin syntysijoilta, New Orleansista. ADS:n tyylipuhtaus näkyy myös yhtyeen esiintymisasuissa, värikkäissä paraatiasuissa.

 

 

 

 

Swingiä tyylipuhtaasti soittava lappilaisjuurinen, ”Suomen levinnein” jazzorkesteri, AAHO on ollut itseoikeutettu vieras lähes Kaamosjazzin ensivuosista alkaen. Osa orkesterin alun perin Lapissa asuneista muusikoista on muuttanut etelään, mutta Lapissa järjestetyt jazztapahtumat vetävät heidät usein takaisin pohjoiseen.

AAHO on yksi Kaamosjazzin yleisön suosikeista ja on onnistunut saamaan itselleen jopa maanlaajuisen fanijoukon, joka saapuu kaukaakin kuuntelamaan idoliaan.

Brittiläis-skandinaavinen trio Stekpanna on esiintynyt useita kertoja kaamoksessa ja tänä vuonna heidän kokoonpanossaan kuullaan vahvistuksena myös venäläistä kaksikkoa; pianisti Leonid Vintskevich ja hänen poikansa saksofonisti Nicolai. Leonid omaa venäläisten huippumuusikoitten tapaan vahvan klassisen musiikin koulutuksen, ja tämän kuulee hänen huipputeknisissä suorituksissaan. Sekä Stekpanna että Vintskevich vetävät täpötäysiä konserttisaleja esiintyessään ympäri maailmaa.

Vuoden 2009 Kaamosjazz käsittää kaikkiaan 17 konserttia, joissa esiintyy n. 60 muusikkoa 12:ssa eri kokoonpanossa.

Edellä mainittujen orkestereiden lisäksi mukana ovat suomalaiseen parhaimmistoon kuuluvat Pentti Varhama & Miikka Kallio Trio, Artic Swing Band feat. Anthony Johnsson, Eerik Siikasaaren Trio. Ulkomaalaisista nimistä mainittakoon tsekkiläinen Jan Stolba Quartet ja brasilialainen duo Terry De Coteau & Italo José.

Tankavaarassa torstaina 19.11 järjestettävät Avajaisjamit käynnistävät Kaamosjazzin 29. kerran ja tapahtuma päättyy sunnuntai-iltana alkaviin Päättäjäisjameihin ravintola Kiepissä.

Perjantaina ja lauantaina jazz soi Tankavaaran lisäksi Saariselän parhaissa ravintoloissa sekä kahdessa gospelkonsertissa Saariselän kappelissa.

Lippuvarauksia vastaanotetaan puhelimitse 016-626158 tai 040-716 3632

sekä sähköpostitse info@tankavaara.fi tai eija.pirinen@tankavaara.fi

Ohjelmatietoja päivitetään jatkuvasti sivuillamme: www.tankavaara.fi/kaamosjazz

Takaisin
Translate »