Joensuun musiikkitalvessa 2010 vierailee Martin Alvarado & Otra Vez!

Kuvat:

27.10.2009 16:19

Martin Alvarado & Otra Vez!

Martin Alvarado on syntynyt tangon syntysijoilla Floresissa, Buenos Airesissa. Hänen vahva ja lämmin tenoriäänensä ja karismaattinen esiintymisensä on tuonut menestystä sekä Etelä-Amerikassa että Euroopan metropoleissa. Otra Vez! on jyväskyläläinen, keväällä 1999 perustettu kvintetti, jonka nimi tarkoittaa suomeksi ”vielä kerran”. Martin Alvarado ja Orta Vez! esittävät Tango Nuevo -sävellyksiä tangon alkuperäisellä kielellä.

Joensuun musiikkitalven 2010 ohjelma on viimeistelyvaiheessa ja julkistetaan kokonaisuudessaan marras-joulukuussa. Käsiohjelma valmistuu tammikuun 2010 matkamessuille. Joensuun kaupunginorkesterin eri kokoonpanot ovat musiikkitalven ohjelmassa vahvassa roolissa. Salonkiklubi, jossa esitetään klassista musiikkia viihteellisellä virneellä ja rautaisella ammattitaidolla, on ensimmäinen orkesterin klubi-ilta miesmuistiin. Ohjelman ovat suunnitelleet orkesterin muusikot yhteistyössä nimikkosäveltäjänsä Tapio Tuomelan kanssa. Tuomela sekä istahtaa pianon ääreen että johtaa ja tuo lauantai-illan orkesterikonserttiin oman sävellyksensä. Musiikkitalven jokaiselle illalle on tulossa klubi omalla teemallaan ja sunnuntaina herkutellaan brunssikonsertissa.

Musiikkitalven juuret ulottuvat 1980-luvulle ja kamarimusiikkiin. Tapahtuma on perinteisesti järjestetty sekä pohjoiskarjalaisille kuulijoille että pääkaupunkiseudulta tuleville hiihtoloman viettäjille, niin nytkin. Tulevien musiikkitalvitapahtumien suunnittelu on myös jo alkanut, vuodelle 2011 ”Italia” ja 2012 ”Slaavilaisuus” -teemojen pohjalta. Järjestelyistä vastaavat Joensuun kaupunki/Kulttuuritoimi ja Joensuun kaupunginorkesteri yhteistyössä Joensuun konservatorion, Jazzkerho -76:n ja Kitarakevään kanssa. Tapahtuman tuottajana toimii Ari Varpula Joensuun kaupunginorkesterista.

Takaisin
Translate »