Kaksi iltaa kansainvälistä avantgardea Balderin salissa

Kuvat:

17.08.2018 11:43


Brittisaksofonisti Evan Parker syyskuussa Helsinkiin

Kaksi iltaa huipputason avantgarde-musiikkia on tarjolla 8.-9. syyskuuta Balderin salissa Helsingissä järjestettävällä tämän vuoden Soundscapes & Soundportraits-festivaalilla. Mukana vapaan improvisaation ja reaaliaikaisen sävellyksen pohjalle rakentuvassa tapahtumassa on kuutta eri kansallisuutta edustavia muusikkoja.

Berliinissä asuvan saksofonisti-säveltäjä Harri Sjöströmin kokoamassa artistijoukossa Englantia edustavat legendaarinen saksofonisti Evan Parker ja viulisti Phil Wachmann. Saksalaisia ovat taas rumpali Paul Lovens ja basisti Matthias Bauer. Pasunisti Sebastiano Tramontana on italialainen, vibrafonisti Emilio Gordoa meksikolainen ja rumpali Dag Magnus Narvesen norjalainen.

Suomesta Balderin saliin tulevat  Sjöströmin lisäksi basisti Teppo Hauta-aho, harmonikkataiteilija Veli Kujala ja täällä asuva pianisti Libero Mureddu. Muusikkojen ohella tapahtumaan osallistuu reaaliaisen piirustuksen keinoin puolalainen kuvataiteilija Lena Czerniawska. Liput ennakkoon: www.tiketti.fi

Edellisen kerran Soundscapes-konseptilla toteutettu festivaali X-Tensions järjestettiin Helsingissä Hakasalmen huvilassa kaksi vuotta sitten.

Alkemistien äänikeittiö Laulumiehissä

Festivaalin jatkeena on tiistaina 11. syyskuuta Helsingin Laulumiehissä kuultavissa  Up And Out–nimen saanut kokoonpano, jossa ovat Sjöström, Hauta-aho, Kujala, Gordoa, Bauer ja Narvesen. Tätä konsertin järjestävä Helsinki Jazz mainostaa alkemistien äänikeittiöksi, johon jokainen tuo omat aineksensa ja joista valmistetaan yhdessä  illallinen.

Takaisin
Translate »