Koli Jazz avaa jazzvuoden 2009

Kuvat:

26.12.2008 12:00


 

Perjantaina aloittaa kello 21.00 R & B Boostfeat. Anna Halmetoja laulu & Jari Lappalainen perkussiot on suurelle yleisöllr hieman  tuntemattomampi  yhtye, jonka avaus ei jätä kuitenkaan ketään kylmäksi.

Toisena bändinä pankolle nousee Verneri Pohjola Plays Miles Davis. Vanha Kolin vierailija Verneri Pohjola kattaa raisun jazzpöydän; Kaksi tunnettua trumpetistia kohtaavat kun kovatasoinen Verneri Pohjola Quintet esittää otsikon mukaisesti konserteissaan jazzlegenda Miles Davisin levytyksistä tuttua musiikkia eri aikakausilta. Skaala ulottuu 1950-luvun alkupuolen cool jazzista aina 1980-luvun Milesin sähköisen kauden musiikkiin. Mukana on sekä alunperin Milesin ja Gil Evansin yhteistyönä syntynyttä bigband-musiikkia että eri pikkuyhtyeiden tuotantoa. Pienen osan kappaleista yhtye esittää tarkasti alkuperäisessä muodossa, mutta valtaosa ohjelmistosta on Pohjolan hienosti sovittamaa ja sävyttämää.
Verneri Pohjola, trumpetti – Jussi Kannaste, saksofonit – Kaisa Kulmala, Rhodes – Ville Herrala, basso – Joonas Riippa, rummut

Vielä tajuissaan oleville tarjoaa oman raisun shownsa Skalle & Sharon. Skalle & Sharon soittaa uutta ja omaa, Suomi-kaipuun sävyttämää jazzmusiikkia. Luvassa takuuvarmaa groove-iloittelua, rajoja rikkovia sävellysteoksia ja mitä intensiivisintä soittomeininkiä. Skalle & Sharon on esiintynyt aikaisemmin eri puolilla Suomea, Ruotsia ja Saksaa sekä Jazzkaar-festivaalilla Tallinnassa. Bändin fonisti Lyytinen, Savon piirikunnasta on opiskellut soittoa niin Brasiliassa kuin Ruotsissakin. Hän voitti viimeksi järjestetyn Jukka Perko saksofonikilpailun. Joen kaupunki on mustavalkiohirmu Tuomas A. Turusen lähtökohta ja kun rumpali Rönkkö tunnusta myös savolaisuutta on tämä itäsuomalainen jazzin menokone viittavaille valmis valloittamaan yleisönsä, kun siihen vielä mahdollisesti liitetään ruotsalainen lyömäsoitinvirtuoosi Andreas Werlin klimax on täydellinen.
Pauli Lyytinen, saksofonit, Tuomas A. Turunen, piano, Tatu Rönkkö, lyömäsoittimet, Andreas Werliin (SWE), lyömäsoittimet

Lauantaina on hyvää aikaa päivällä käydä kävellen kyläkeskuksessa Ryynäsellä kahvilla ja hikoilla sen jälkeen takaisin Kolin huipulle; saunaan ja herkullisen illallisen jälkeen illan jazznautintoihin, joista ensimmäisen tarjoaa klo 21.00 Jarno Kukkonen Present.

 Yhtyeen musiikki sisältää vahvaa groovea ja mieleenpainuvia teemoja yhdistettynä
vuorovaikutteiseenimprovisaatioon. Lopputuloksena syntyy useimpien mielestä jazziksi luokiteltavaa musiikkia. Toiset saattavat nykyisin kutsua sitä grooveksi  tai jopa bilemusiikiksi. Joka tapauksessa, kappaleissa on vaikutteita sekä jazzista, r&b:sta, funkista, että etnisistä musiikkityyleistä.
Jazzartisti, kitaristi, säveltäjä ja pedagogi Jarno Kukkonen on toiminut jazzin ammattilaisena noin vuodesta 1980 lähtien, jolloin hän teki 15-vuotiaana ensimmäisen oman radionauhoituksensa. Uran varrelle mahtuu monipuolista toimintaa musiikin parissa kitaristin, säveltäjän, sovittajan ja pedagogin rooleissa – Suomessa ja kansainvälisesti. Jarno Kukkonen Present perustettiin 2005 Helsingissä, kun kitaristi/säveltäjä Jarno Kukkonen ja kosketinsoittaja Georgios Kontrafouris päätyivät soittamaan jotakin hauskaa yhdessä ja harjoittelemaan kahdestaan. Pari jammaili usean rumpalin kanssa ennen kuin Jaska Lukkarinen tuli ja jäi.
Jarno Kukkonen, kitarat, Georgios Kontrafouris, koskettimet, Jaska Lukkarinen; rummut

Seuraavana SuomiSolmu julkistaa uuden levynsä. SuomiSolmu yhtyeen voima on energisessä yhteissoitossa, huimissa solisteissa ja improvisoinnissa! Jazz/funk-musiikkia suomalaisella otteella soittava SuomiSolmu on perustettu keväällä 2001. Tuolloin yhtyeessä vieraili Jim Beard, yksi maailman merkittävimmistä kosketinsoittajista/ jazztuottajista (soittanut/tuottanut mm. Pat Metheny, Wayne Sorter, Al Di Meola, Mike Stern ym…). SuomiSolmu teki yhdessä Jim Beardin kanssa Jazzliiton kotimaan kiertueen, konsertoiden mm. Helsingissä, Kuopiossa ja Joensuussa. Kiertue oli huikea yleisö- ja arvostelumenestys (mm. Jukka Hauru Helsingin Sanomissa ylisti bändiä vuoden tapaukseksi!). Ohjelmisto koostuu pääosin yhtyeen muusikoiden omista sävellyksistä, vaikka kiertueelta jäi ohjelmistoon myös muutama Jim Beardin sävellys. Bändi on keikkaillut useilla kotimaan festareilla (mm. Pori Jazz, Turku Perc!) ja klubeilla. Yhtyeen esikois-cd taltioitiin Joensuussa yhteistyössä PKAMK:n kanssa marraskuussa 2006 Suomi Solmun konsertoidessa ja osallistuessa ammattikorkeakoulun syksyn projektiviikkoon.

Joonatan Rautio, saksofonit, Tomi Salesvuo, rummut, Ari-Pekka Anttila, basso, Tomi ”Warre Vartiainen, kitarat, Aki Rissanen, piano

 Koli Jazzin päättää vauhtikone nimeltään Bitter Sweet. Energistä groovea suomenkielisillä naisvokaaleilla! Bitter Sweet on kupliva sekoitus nu-jazzia ja poppia. Sen jäsenet ovat monille tuttuja pitkän linjan muusikoita. Koskettimissa Max Tabell, rummuissa Tomi Salesvuo, bassossa Timo Tolonen ja laulut hoitaa bändin uusin tulokas, nuori ja lahjakas Julia Eklund.
”Bitter Sweetin groove saikka kiehuu siihen malliin että siitä voi tarjoilla vetäviä annoksia vielä vuosikausia” –totesi jazzradion johtaja Markus Partanen Rytmi -lehdessä
Max Tabell, koskettimet,  Tomi Salesvuo, rummut, Timo Tolonen, basso, Julia Eklund, laulu

Koli Jazz on lunastanut paikkansa suomalaisen jazzkentän vuosittaisena tasokkaana aloittajana. Toivottavasti järjestäjillä että yleisöllä riittää mielenkiintoa tapahtumaa kohtaan, sillä jazzmiljöönä Koli on varmasti yksi erikoisimmista ja lämminhenkisimmista maamme festivaalikartalla.

 

Sokos Hotel Koli
Myyntipalvelu
arkisin klo 8-16
Tel (0)20 1234 662
Fax (0)13 6887 194
sales.koli@sok.fi

Reception
Tel (013) 6887 100
Fax (013) 6887 194
koli.reception@sok.fi
Ylä-Kolintie 39
83960 KOLI

Takaisin
Translate »