Nimekkäitä amerikkalaisia tulossa Savoy JAZZfestiin

Kuvat:

07.12.2021 16:57


Basisti Christian McBriden Inside Straight-yhtye kiertueelle talvella

Neljännen kerran järjestettävä Savoy JAZZfestin julkistamat ensimmäiset artistikiinnitykset tuovat tarjolle Helsinkiin maaliskuun alussa nimekkäiden amerikkalaismuusikoiden Nicholas Paytonin ja Christian McBriden johtamien kokoonpanojen lisäksi monikansallisen naisyhtye Artemis’in.

 

Festivaalin avajaispäivänä torstaina 3. maaliskuuta esiintyy pianisti Rene Rosnesinjohtama Artemis, jossa soittavat klarinetisti ja sopraanosaksofonisti Anat Cohen, trumpetisti Alexandra Ridout, tenorisaksofonisti Nicole Glover, basisti Noriko Ueda sekä rumpali Allison Miller. Yhtye julkaisi viime vuonna esikoisalbuminsa maineikkaalla Blue Note-merkillä.Sen oli myös määrä esiintyä Savoy-teatterissa jo viime vuoden syksyllä, mutta kiertue peruuntui koronan takia.

Nicholas Payton

Lauantaina 5.3. esiintyy trumpetistina ja säveltäjänä tunnettu Nicholas Payton trionsa kanssa. New Orleansista kotoisin oleva nykyään 48-vuotias Payton on tehnyt levyjä omissa nimissään jo vuodesta 1995 lähtien ja vieraillut lukuisten muiden artistien äänityksillä. Payton on viime aikoina saanut mainetta myös kärjekkäänä kulttuurikeskustelijana. Muusikkoperheessä kasvaneen Paytonin isä basisti Walter Payton esiintyi Helsingissä 1970-luvun alussa New Orleans Ragtime Orchestran riveissä.

Festivaalin päätöspäivänä sunnuntaina 6. 3. esiintymisvuorossa on maailman huippubasisteihin lukeutuva Christian McBride ja hänen suoraviivaista svengijazzia soittava Inside Straight-yhtyeensä. Yhtye on tänä vuonna julkaissut Village Vanguard-klubissa äänitetyn livealbumin ja lähtee ensi vuoden alussa kiertueelle. McBriden lisäksi yhtyeessä soittavat saksofonisti Steve Wilson, vibrafonisti Warren Wolf, pianisti Peter Martin ja rumpali Carl Allen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takaisin
Translate »