Pori Jazz on täällä taas!

Kuvat:

14.07.2009 08:41

Pori Big Band avajaisissa

 

Jazzkatu avattiin perinteisesti jo  perjantaina 10.7., jolloin basaarikujat ja ravintolat avataan yleisölle. Virallisesti konsertit käynnistyivät lauantaina, kun ensimmäinen ilmaiskonsertti raikaa Radio Nova Stagelta klo 12 Pori Big Bandin johdolla. Lauantaina ovensa avaasivat myös Jazzkadun klubit Cafe Jazz, Klubi-Klubben Garden ja uusi mbar stage. Lauantaina alkaa myös lasten oma Pori Jazz Kids Festival.

Keskiviikkona 15.7. ovensa avaavat LP44! ja Klubi-Klubben, ja torstaista 16.7. alkaen soitto soi lopuissakin konserttipaikoissa: Otava Factory, Porin Teatteri, Ultra Music Nights ja Kirjurinluoto Arena.

Pori Jazzin ennakkomyynti on ollut vilkasta. Suurimman kiinnostuksen kohteena on ollut Kirjurinluoto Arenan torstain (16.7.) konsertti, jossa esiintyvät mm. pop-soulin uusi maailmantähti Duffy ja retro-soulia esittävä Raphael Saadiq. Myös Kirjurinluoto Arenan lauantain konsertti (18.7.) on ollut kysytty. Konsertissa esiintyvät festivaalin jazztähdet Roy Hargrove Big Band, kolmen jazzbasistin (Stanley Clarke, Marcus Miller, Victor Wooten) muodostava superyhtye SMV sekä rockin ja jazzia yhdistävä Brian Setzer Orchestra. Perjantaina 17.7. vetonaulana on Erykah Badu ja Booker T. Jones, ja sunnuntaina vietetään perinteistä piknik-konserttia J.Karjalaisen ja Veli-Matti Järvenpään sekä Sir Elwoodin Hiljaisten Värien kanssa.

Festivaalin suurin iltakonserttipaikka LP44! sijaitsee vain parinsadan metrin päässä Arenasta, joten jos menojalkaa vipattaa Kirjurinluodon konserttien jälkeen, on se oiva vaihtoehto jatkaa iltaa. LP44!:lla nähdään mm. De La Soul, Hypnotic Brass Ensemble, Raphael Saadiq ja Axl Smith Live.

Tsekkaamisen arvoinen paikka on ehdottomasti myös viime vuonna avattu, noin 1500 juhlijaa vetävä sisäkonserttipaikkamme Otava Factory, joka on rakentunut Porin Oluen tehdastiloihin. Otava Factoryssa kuullaan paljon Motown-musiikkia, ja lavalla nähdään mm. Nicola Conte, A Night With Motown: JR Walkers Allstar Band, Miss Saana & The Missionaries ja Booker T. Jones. Pienemmissä iltaklubeissa nautitaan perinteisemmästä jazzista.

Festivaalilla kuullaan huomattava määrä kunnianosoituskonsertteja entisille musiikin mestareille. Omat tribute-konserttinsa Porissa saavat muun muassa soulin kummisetä James Brown, jazztrumpetistit Chet Baker ja Freddie Hubbard, legendaarinen levy-yhtiö Motown sekä kotimaiset jazzmuusikot Lil Jörgen Petersen ja Christian Schwindt.

Tämän kesän Pori Jazzissa esiintyy noin 700 muusikkoa ja 120 kokoonpanoa. Festivaalin ohjelman tyylikirjo kattaa laajasti koko afroamerikkalaisen rytmimusiikin kentän. Musiikkitarjonnasta 2/3 on jazzia.

Konserttiliput ovat myynnissä Lippupalvelun puhelinpalvelussa, 0600 10 800 (1,83 eur/min+pvm) tai 0600 10 020 (5,99 eur/puhelu+pvm), nettikaupassa http://www.lippupalvelu.fi/ ja myyntipisteissä kautta maan. Liput tilaat kätevimmin suoraan Lippupalvelun nettikaupasta www.lippupalvelu.fi. Voit tilata liput sähköpostiisi ja tulostaa ne itse kätevänä TicketFast-lippuna. Lippuja voi ostaa myös Pori Jazzin lipunmyynnistä Satakunnan Museolta, Hallituskatu 11, sekä jokaisen konserttipaikan ovelta.

Lue lisää osoitteesta http://www.porijazz.fi

Pori Jazz toivottaa kaikki jazzkävijät tervetulleiksi!

Takaisin
Translate »