Puistobluesin pääkonsertin kattaus hehkuu uuden bluessukupolven energiaa

Kuvat:

08.02.2019 11:15


Joey Landreth

Lauantaina 29.6. Järvenpäässä järjestettävässä Puistobluesin pääkonsertissa Vanhankylänniemessä ei energia lopu kesken. Esiintyjäkaartissa komeilee kolme ulkomaista uuden sukupolven blues-kokoonpanoa, yhdysvaltalainen Larkin Poe, kanadalainen Joey Landreth ja brittiläinen Laurence Jones. jotka saapuvat festivaalikansaa ilahduttamaan. Kotimaan kovaa huippua edustavat  Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana sekä Wentus Blues Band.

Larkin Poe

Larkin Poe (USA).
Larkin Poen muodostavat alun perin Atlantasta kotoisin olevat sisarukset Rebecca Lovell (laulu, sähkökitara, akustinen kitara, mandoliini, piano) ja Megan Lovell (laulu, lapsteel). Blues Foundation palkitsi Larkin Poen vuoden 2019 yhtyeeksi eikä suotta. Nykyisin Nashvillessä majaa pitävää duoa on kutsuttu ”Allman Brothersin pikkusiskoiksi” eikä suotta. Larkin Poen musiikki täyttyy syvästä etelän tunnelmasta, raskaista riffeistä ja slide-kitarasta. Joulukuussa 2017 uuden levynsä Venom & Faith julkaisseen duon edellinen studioalbumi Peach oli ehdolla vuoden 2017 Blues Music Awardseissa.

Joey Landreth (CAN).
Joey Landreth on Kanadan lahja bluesille. Landrethilla on ainutlaatuinen kyky vangita kuulijansa herkällä ja sielukkaalla tyylillään. Ennen soolouraansa Joey kiersi Bros. Landreth -kokoonpanolla, jonka hän on perustanut veljensä Davidin kanssa. Yhtye on palkittu mm. Kanadan Juno Awardseissa vuonna 2015.

Laurence Jones (UK).
Bluesin nuorta soundia tarjoaa 25-vuotias brittiläinen blues-kitaristi ja laulaja-lauluntekijä Laurence Jones, jota on nimitetty ”bluesin tulevaisuudeksi”. Liverpoolin kasvatti Jones on valittu vuosina 2014–2016 vuoden nuoreksi bluesartistiksi ja vuoden 2016 kitaristiksi British Blues Awardseissa sekä vuoden 2015 kitaristiksi European Blues Awardseissa. Laurencen sanoin: Blues on tunne, ei musiikkigenre.

Ricky Tick Big Band & Julkinen Sana (© Ville Juurikkala)

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana (Fin)
Kesällä alkaa olla viimeinen mahdollisuus nähdä Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana livenä, sillä yhtye on ilmoittanut lopettavansa tämän vuoden jälkeen.

Tämä huikea kokoonpano on genrerajoja rikkova 20-henkinen spektaakkeli, joka yhdistää jazzia ja hip hoppia ennennäkemättömällä tavalla. Maailmanlaajuisestikin uniikki kokoonpano on muutaman vuoden olemassaolonsa aikana pyyhkäissyt myrskyn lailla yli Suomen valloittaen musadiggareiden ja -kriitikoiden sydämet.

Säveltäjä-kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen johtama Ricky-Tick Big Band on vuonna 2010 perustettu 17-jäseninen jazzorkesteri ja rytmikone, joka ei anna armoa. Yhtye koostuu sukupolvensa väkevimmistä jazzmuusikoista, joiden lonkerot ovat levittäytyneet kotimaisen musiikkikentän joka kolkkaan. Julkinen Sana -kolmikossa räppäävät suomalaisen hip hopin pioneerit, karismaattiset Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren tunnetaan monipuolisina sanataiteilijoina lukuisista yhteyksistä. Suomen räppiskenen vanhemmat valtiomiehet vaihtavat Julkista Sanaa edustaessaan hupparit kauluspaitoihin, eikä pukumiesten verbaalinen tykitys jätä kysyttävää.

Wentus Blues Band

Wentus Blues Band (FIN)
Wentus Blues Band kuuluu suomalaiseen bluesaateliin. Pohjois-Amerikan blueslegendojen kanssa vuosikymmenien aikana tehdyt lukuisat menestyksekkäät Euroopan-kiertueet yhdessä yhtyeen omien ambitioitten kanssa ovat hioneet näistä Kokkolan blueslähettiläistä yliopistotasoa vastaavan blues-instituution, jolle ei Pohjoismaista löydy vertaa.

Wentus Blues Bandin uusin albumi, ”Throwback”, on kiertueilla kertyneistä kokemuksista koottu sinisointuinen päiväkirja. Albumi on menestynyt hyvin muun muassa Yhdysvaltojen blues-radiokanavilla ja päätyi Living Blues Chartsien listoille.

Yhtyeessä soittavat Niko Riippa (kitara), Robban Hagnäs (basso), Juho Kinaret (laulu), Pekka Gröhn (koskettimet) ja Daniel Hjerppe (rummut).

Vuodesta 1978 yhtäjaksoisesti järjestetty, viisipäiväinen Puistoblues pidetään totuttuun tapaan juhannuksen jälkeisellä viikolla. 26.–30. kesäkuuta. Blueskatu, Kakarablues ja 29.6. järjestettävä pääkonsertti Vanhankylänniemessä täyttyvät livemusiikista bluesdiggareille.

Puistobluesin liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä hintaan 60 euroa + palvelumaksut.

www.puistoblues.fi

Takaisin
Translate »