Sibafest kallella itään

Kuvat:

19.11.2009 16:33

Musiikkia talven kaamokseen

Kolmannen kerran järjestettävä Sibafest käynnistyy 29. tammikuuta jatkuen 6. helmikuuta asti. Runsaan viikon aikana on yli 30 varsinaista konserttia, joiden täydennyksenä on vapaamuotoisempia tilaisuuksia, mm. lounasaikana tarjoiltavaa soittosoppaa Fazerin kahvilassa ja pääpostin ravintolassa, aamusoittoja Temppeliaukion kirkossa, studia generalia-luentoja sekä irrottelua Feeniks-klubilla.
Festivaalin taiteellinen johtaja, Sibelius-Akatemian sellonsoiton professori Martti Rousi on tyytyväinen kokoamastaan ohjelmasta.
”Mielestämme meillä on nyt tarjottavalla hyvin musiikin eri puolia ja aikakausia kattava ohjelmisto, joka myös levittäytyy uusiin ja yllättäviinkin konserttipaikkoihin.”
Uusia konserttipaikkoja ovat mm. etelähelsinkiläinen Gallerie Donner, Bockin talo Senaatintorin varrella, Helsingin synagoga ja Uspenskin katedraali, joissa jokaisessa paikassa on niiden henkeen sovitettu ohjelmisto. Konsertteja on Sibelius-Akatemian Rautatienkadun talon kahdessa salissa, mutta myös Korjaamossa, jossa Sibelius-Akatemian entisistä sello-opiskelijoista koostuva Apocalyptica esiintyy 5. helmikuuta. Festivaalin finaali on Finlandia-talossa, missä Sibiksen sinfoniaorkesteria johtaa Jukka-Pekka Saraste.
Martti Rousin mukaan ohjelmiston runsauden vaatimattoman budjetin festivaaleilla mahdollistaa nimekkäidenkin taiteilijoiden mukaantulo talkoohengessä.
Jazzia Sibafestissa on tarjolla vapaamuotoisempien tilaisuuksien lisäksi parissa konsertissa, joissa esiintyjinä on iso vapaamuotoista musiikkia soittava Improvisation Orchestra  (1.2.) sekä Total Big Band-nimellä ristityssä konsertissa 4.2. soittava Sibis Big Band, jota johtaa Antti Rissanen ja solistina on Teppo Mäkynen.

Tarkemmat tiedot tapahtumista ja niiden ohjelmistosta löytyvät nettiosoitteesta: www.sibafest.fi

Takaisin
Translate »