Soul-laulaja Tad Robinson Grand Blues Festivalin pääesiintyjänä Lahdessa

Kuvat:

10.04.2019 12:31


Tad Robinson

Juurimusiikin harrastajan kevään odotetuin tapahtuma, Grand Blues Festival kuullaan lauantaina 13. huhtikuuta Möysän musaklubilla Lahdessa. Viime vuonna ennätysyleisön saavuttaneen festivaalin ohjelmistossa on jälleen amerikkalaisia huippunimiä ja kotimaista parhaimmistoa. Festivaaleilla julkaistaan tänä vuonna myös bluesaiheinen kirja ja live-levy.

Pääesiintyjäksi saapuu yhdysvaltalainen soul-laulaja Tad Robinson huippukitaristi Alex Schultzin kanssa. Kokoonpano esiintyy Suomessa ainoastaan Lahden Grand Blues Festivalilla.

– Olen soittanut paljon kitaristi Alex Schultzin kanssa. Alex on ollut mukana kaikilla levyilläni Delmark Recordsin päivistä asti aina nykyisiin levytyksiini Severn Recordsille. Kun Alex Schultz on kitarassa, on todella hauskaa, koska vain harvat osaavat svengata niin kuin Alex, Robinson sanoo.

Robinsonin suuria vaikuttajia ovat Jimmy Johnson, Junior Wells, Bobby Bland ja Otis Redding.

– Olen kovin innoissani ja kiitollinen, kun saan tulla Lahteen. Se on suuri kunnia, Robinson jatkaa.

Muut Grand Blues Festivalin esiintyjät ovat Pepe Ahlqvist H.A.R.P. ja Jo’ Buddy & Down Home King III feat. Nieminen.

Pepe Ahlqvist julkaisee festareilla live-levynsä Live at Möysä: Step On the Gas!, joka tallennettiin vuonna 2016 Karjalankadulla sijainneella Mössöllä. Festareilla julkaistaan myös lahtelaisen toimittajan, Maija Joutjärven kirjoittama musiikkimatkakirja Jo’ Buddyn laulumaat. Kirja kertoo Jo’ Buddyn (Jussi Raulamo), Joutjärven ja valokuvaaja Juha Tanhuan matkasta Yhdysvaltoihin artistin laulumaille, jonka aikana Jo’ Buddy kertoi tarinoita tinkimättömän muusikon elämästään.

Grand Blues Festival kuullaan lauantaina 13. huhtikuuta Möysän musaklubilla klo 20 alkaen.

Tapahtuman järjestää Lahden Blues Mafia ry.
Lippuja voi hankkia ennakkoon Tiketti-palvelun kautta.

 

Takaisin
Translate »