CLASSIC JAZZ SOCIETY ALL STARS: The Best of Finnish Classic Jazz

Kuvat:

03.01.2021 15:37


Live at the Savoy Theatre 2017*2018*2019

Hienon yhdistyksen perinnettä vaaliva Classic Jazz Society on julkaissut tupla-CD:n muutaman vuoden takaisissa konserteissa tehdyistä liveäänityksistä. Molempien levyjen miksauksesta ja masteroinnista on vastannut Robi DeGodzinsky ja jälki on sen mukaista, huippulaatua.

Paketissa saa nauttia yhden levyn hinnalla kahdesta kokoonpanosta 40 kappaleen verran tutuista melodioista, hienoista sovituksista ja svengaavista solistisuorituksista. Sovituksista ovat pääosin vastanneet Antti ja Wade. Toivasen Pekka on lisäksi kahden oman soolobiisinsä vetovastuusta.

Antti Sarpilan lisäksi levyjä yhdistää komppiduo Seppo Hovi ja Wade Mikkola. Kahdeksan hengen kokoonpanon muut muusikot tuovat levyille mukavaa vaihtelua ja mahdollisuuden todeta, että huippumuusikoita löytyy maastamme soittamaan perinteellistä jazzia.

Kaksi puuta ja kaksi brassia kompin päälle on kokoonpano, jolla taitava sovittaja luo illuusion big bandistä. Ja sitähän sekä Antti ja Wade molemmat ovat. Enemmän tai vähemmän melodioita varioimalla, joskus vain pelkkä chorus ja siihen uusi melodia tai sitten komppia vaihtamalla, joskus peräti uskollisena alkuperäiselle esitykselle.

Eroja tietenkin muusikoissa löytyy. Toinen on sitä, toinen tätä, mutta yhtä kaikki, ammattimiehiä. Kun esitykset on ripoteltu epäkronologiseen järjestykseen, voi järjestää tunnistuskilpailun itsensä kanssa soittajien tunnistamisessa. Petri Juutilainen ja Jay Kortehisto ovat molemmat rempseitä pasunisteja, joilla taitaa ikäeroa olla parikymmentä vuotta. Jayn heittäytyminen korvaa Petrin kokemuksen.

Kitaristit Juha Lanu ja Petri Krzywacki ovat Montgomerynsä ja Greeninsä kuunnelleet ja soveltavat taitojaan palvelemaan kokonaisuutta. Jukka Eskola ja Mikko Pettinen ovat ns. nuoren polven trumpetisteja, paitsi että molemmilla taitaa olla jo ikää päälle 40. Hienoja vaskisoittajia molemmat.

Toista puuta soittaa vuoroin Pekka Toivanen ja Pentti Lasanen, jonka ainutlaatuinen alttosoundi puhkeaa kukkaan kappaleessa Etkö uskalla mua rakastaa. Rumpalitrio samalla levyllä on totta, mutta ei kuitenkaan samoilla raidoilla. Kepa, Tumppi ja ”K-Halli” ( Keith Hall) ovat kaikki tuttuja monenlaisista yhteyksistä ja saavat aina homman rullaamaan.

Reilut 130 minuuttia iloista menoa ja meininkiä hintaan 24 euroa, eihän se tee kuin alle 20 centtiä per minuutti. Mielestäni kannattava sijoitus. Tilaukset tästä.

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 363 kertaa

Translate »