Cop City

Kuvat:

10.05.2021 18:17


Eight Jazz Compositions by Roger Freundlich

PRECD093

Suomessa jo 50 vuotta asunut New Yorkista tänne muuttanut Roger Freundlich on luonut täällä varsin monipuolisen musiikkiuran. Hän on soittanut etupäässä big bandeissa saksofonia, johtanut niitä ja myös säveltänyt runsaasti. Tämä tuore levy esittelee miehen nimenomaan säveltäjänä, jonka kappaleita esittää viisi suomalaista valiosoittajaa.

Levyä kuunnellessa mieleen tulee joku noin vuonna 1960 tehty Blue Note-lp, niin paljon musiikki muistuttaa esim. tuon ajan Horace Silverin kvintetin töitä. Eipä ihme, että biossaan Roger nimeää Silverin yhdeksi esikuvakseen.

Teemoiltaan Freundlichin kappaleet ovat melodisesti koukuttavia hyvin eteneviä teoksia, jollaisia monilla hard bop-levyillä aikanaan myös kuultiin. Levytysbändiensä harjoittelusta maksaneen Blue Noten sävyä tuo myös nasevasti sovitettujen kappaleiden huolellinen toteutus. Ne eivät ole pelkkiä kertalaakista tehtyjä teema-soolot-teema-vetäisyjä.

Levyn tuottajaa basisti Ape Anttilaa voi onnitella soittajien valinnasta, sillä kaikki tekevät erinomaista työtä halliten myös oivallisesti hb-tyylin. Kiitettävä on esimerkiksi levyillä viime aikoina harvemmin kuultua tenoristi Joonatan Rautiota, jonka nopeammissa kappaleissa rollinsmainen paikoin röyhkeältäkin kuulostava soitto herkistyy hienosti balladeissa. UMO:n riveissä kunnostautunut Tero Saarti on myös vahvoilla tällaisessa pikkubändi-kuviossa napakkana solistina. Kehut kuuluvat myös hienosti svengaavalle kompille.

Kun kirottu korona hellittää, olisi paikallaan, että tämän levyn porukka esiintyisi myös livenä. Tiedoksi myös, että kaikki levyllä olevat ja monet muutkin Rogerin kappaleiden sovitukset löytyvät www.scoreexhange.com-palvelusta.

Tero Saarti, trumpetti, Joonatan Rautio, tenorisaksofoni, Markus Niittynen, piano, Ape Anttila, basso, Ville Pynssi, rummut.

Äänitetty 4.-5. 8. 2020. Äänitys ja miksaus: Risto Hemmi, Finnvox. Masterointi: Pauli Saastamoinen, Finnvox. Tuotanto: Ape Anttila.

1. Roll Your Own
2. The Symphony Kid
3. Didn’t You Know
4. Cop City
5. I Believe In Bebop
6. Island Hopper
7. The Happy Few
8. Calibration

Kaikki sävellykset: Roger Freundlich
Kokonaiskesto 38:21.

 

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 855 kertaa

Translate »