Helsinki-Cotonou Ensemble

Kuvat:

09.06.2021 15:40


flowfish NPM04

Kohta kymmenen vuotta koossa ollut suomalais-beniniläinen Helsinki-Cotonou Ensemble on toimintansa aikana esiintynyt lukuisissa maissa eri puolilla maailmaa. Tämä yhtyeen nimeä kantava levy on sen viides. Tuottajana on aikanaan Beniniin matkustanut ja siellä yhtyettä ideoimassa ollut kitaristi Janne Halonen.

Koronavirus on heijastunut tämänkin levyn tekoon, sillä kokoonpanon perustajiin kuuluva vokalisti ja lyömäsoittaja Noël Saïzonou ei päässyt tulemaan Suomeen, vaan äänitti omat osuutensa Villa Karon studiossa kotimaassaan Beninissä. Alkuhankaluuksien jälkeen äänitykset onnistuivat erinomaisesti eikä lopputuloksessa ole minkäänlaista etätyön leimaa.

Levyn musiikki on elävästi ja iloisesti sykkivä sekoitus, jossa on aineksia länsiafrikkalaisesta voodoo-musiikista, afrobeatista, jazzista, soulista ja hiphopista. Tässä miksissä afrikkalaiset ainekset ovat ensisijassa melodioissa ja rytmiikassa. Jazz ja soul tulevat esiin ennenkaikkea bändin kahden puhaltajan, trumpetisti Mikko Pettisen ja ja saksofonisti Joakim Berghällin soitossa.

Vaikka yhtyeen vakisoittajien enemmistö on supisuomalaisia, niin silti tuloksena on varsin autenttiselta kuulostavaa afrikkalaista musiikkia, jossa on runsaasti tanssijalkaa väpättämään pistävää iloa ja elämää.

Koronan takia bändin live-toiminta on ollut katkolla, mutta jo loppukesästä on luvassa useitakin esiintymisiä eri puolilla Suomea, mm. Kaustisilla heinäkuussa.

Noël Saïzonou (laulu ja lyömäsoittimet, Janne Halonen (kitara, taustalaulu, lyömäsoittimet ym.), Visa Oscar (koskettimet), Sampo Riskilä (basso), Juha Räsänen (rummut), Kasheshi Makena (lyömäsoittimet, taustalaulu), Mikko Pettinen (trumpetti), Joakim Berghäll (saksofonit). Lisäksi: Syntik (rap), Abidissa Assefa (lyömäsoittimet), Janne Toivonen (trumpetti).

Sovitukset ja tuotanto: Janne Halonen. Äänitykset Suomessa: Abidissa Assefa, Ambience Studios. Miksaus ja masterointi: Tommi Vainikainen.

  1. Min He Mon Égbé
  2. The Craft
  3. Alogó Krévidé
  4. The Transition
  5. Aya Djidjé Na Minkpo
  6. Min He Yóló Mi
  7. Nou Heto Alokpa Homin
  8. Djorgbé Ana Zon
  9. Do Akon Kpikpan
Takaisin

Artikkeli luettu 243 kertaa

Translate »