Innanen-Pasborg-Piromalli

Kuvat:

07.07.2021 19:15


This Is It
clean feed CF 566CD

Multisaksofonisti Mikko Innanen on tuottelias levyttäjä, joka levyillään esittelee jatkuvasti uudenlaisia kokoonpanoja. Tällä portugalilaisen clean feed-yhtiön juuri ennen koronasulun alkamista äänitetyllä julkaisulla Innasen mukana on hänen pitkäaikainen luottorumpalinsa, tanskalainen Stefan Pasborg ja ranskalainen Hammond-urkuri Cedric Piromalli.

Tuloksena on mainio ja monipuolinen kokonaisuus, jossa perinteiseen urkujazziin on ympätty aineksia modernimmastakin jazzista ja rockistakin. Suurimmassa osassa kappaleista on tarttuvat melodiat. Mukana on niin kauniiita balladeja kuin myös rajusti svengaavia vauhtikappaleita kekseliäästi sovitettuina.

Yleensä free-soittoa viljelevä Innanen osoittautuu tällä levyllä oivaksi konventionaalisemmankin svengisoiton taitajaksi kaikilla kolmella fonillaan. Mukava on kuulla tällä levyllä Mikon herkempääkin puolta. Yksi esimerkki tästä on hänen avausraidan todella kaunis balladisoittonsa baritonisaksofonilla. Yleensähän tällä isolla torvella Mikko on varsin räväkkä. tuuttaaja.  Yhtä lailla erinomaista työtä tekevät myös hänen kumppaninsa.

Toivottavasti tätä trioa olisi mahdollisuus kuulla myös livenä. Luvassa olisi varmasti huima kokemus.

Mikko Innanen (altto-, baritoni- ja sopraninosaksofoni), Cedric Piromalli (Hammond-urut), Stefan Pasborg (rummut). Äänitetty 26.-27.2. 2020 The Village Recording. Äänittäjä: Thomas Yang. Miksaus ja masterointi: John Fomsgaard, Karma Crew.

1. Mocking Bird 07:09
2. Is This It? 07:03
3. Manic Zigaman 02:51
4. Søhesten 04:49
5. Pharoah Favelassa 04:11
6. Sudden Happiness 05:36
7. Autonomus XXVII A: Gneisenaustraße 113 03:02
8. Riding with Cafarelli 05:02

Sävellykset Mikko Innanen, paitsi Mocking Bird (Cedric Piromalli) ja Manic Zigaman (Stefan Pasborg)

Takaisin

Artikkeli luettu 249 kertaa

Translate »