Jarring

Kuvat:

28.08.2020 12:49


Jarring:Monumental Row

Monumental Row

Jarru 005

Enemmän sähköä kuin Kemijoki Oy:n suunnittelemassa Sierilän voimalaitoksessa. Rovaniemeläinen tenoristi Jari Pulsa on heittäytynyt akustisesta jazzailusta sähköisempiin tunnelmiin. Levyn tyylisuunta maistuukin osin menneiden vuosikymmenten fuusiolta. Toisaalta Pulsan sävellyksissä pulpahtelee kaikuja vaikkapa hardbopista, modaalisesta, soul & spiritual jazzista, lattareista tms. Eli tyylisuunta ei olekaan mistään kotoisin. Täh?

Niin tai näin, Pulsan tasavarman tanakka puhaltelu soljuu kuin Ounaskosken vesi Jätkänkynttilän virtapilareissa. Runsaan rehevänä ja voimakkaana. Väliin hypähdetään väkevyyksiin taidemuseo Korundin kahvilaan bluesailemaan. Levyn kappaleiden kokonaisidea kietoutuu osin Pulsan rockahtavaan meneisyyteen ja nykyisen kotikentän tunnelmiin. Tuhdin tanakkaa tavaraa torven täydeltä. 

Tosin ei minään mahtipontisena ryntäilynä, vaan melodisina ryppäinä. Tahtivaihteluina ja mielikuvia luovina sävelkuvioina. Väliin sopivasti kevennettyina. Väliin pohjoisen raakojen olosuhteiden  kuvaajana. Sähköisten mustavalkioiden kuljettaja Marko Kantola klaaraa koko skaalaa, hitaan kauniisti tai ison käden voimakkailla purkauksilla. Sopusovussa Pulsan puhaltelun kanssa, 

Rumpali Olli Koskela mättää kulloinkin tilanteeseen sopivaa komppia. Maltilla ja aistikkaana. Basisti Matti Väätäjä käskyttää sekä isoa läskistä että sähköistä paksukielistä. Mujevan mukavalla tatsilla. Täydentäen kokonaisuutta. 

Äänitysstudiona on toiminut Rovaniemen kaupunginkirjaston musiikkiosasto, jossa äänitystyön on hoitanut hienolla pieteetillä Timo Rehtonen. Tuttu kitaristi menneiltä vuosilta vaikkapa Astman Brothersin riveistä ja äänenä Lapin radion aalloilta. Tasavarmaa työstöä, oivalla lopputuloksella. 

Jari Pulsa on vuosien saatossa noussut askel askeleelta kohti suomalaisten jazztenoristien ykköskastia. Hänen uskottavan maistuva ja väkevä soittotyylinsa uppoaa sielun sopukoihin ja porautuu luuytimiin. Toivottavasti hän saa jatkossa ympärilleen entistäkin väkevämmän pohjoisen jazzcombon. Sen myötä olisi hyvä lähteä maailmalle näyttämään, kuin Santa Claus ja Lapland jazzaa!!! (OR).    

Jari Pulsa tenor sax, bar sax, composing, Marko Kantola el piano, org, Matti Väätäjä double bass, el bass, Olli Koskela drums
Feat. Henri Tervo perc (# 2, 5)

Recorded at Music Library of Rovaniemi 14.10. & 18.11.2018 and 22.4.2019 by Timo ”T-Rex” Rehtonen.
Mixed by Timo Rehtonen and Jari Pulsa    
Mastered by Timo Rehtonen.  

1. Monumental Row 6:14.
2. Kapybara 4:05.
3. Korundi Cafe Blues 2:25.
4. Blowin’ The Leaves 2:14.
5. Polaroid Springboard 5:20 

All songs Jari Pulsa expect #2 Pulsa & Tiina Mäkitiura

Takaisin

Artikkeli luettu 392 kertaa

Translate »