QUU

Kuvat:

22.05.2019 16:27


QUU: Quu

Quu

Oma kustanne, QUU00001

Raikkaan ilmavaa kuin aikoinaan Valolla pesty pyykki… siis puhdasta ja tuoretta jazzia nuoremman jazzaripolven esittämänä. 

Kolmikossa hääräävät basisti Joonas Tuuri. Mustavalkioita käsittelee näppäräsormisesti Arto Ikävalko. Rumpupatteristoa hoitelee Ville Luukkonen. Siinäpä levykansien antama info herroista. Mutta valoa kansissa riittää runsaasti. 

Kuten myös musiikissa, jonka kokonaissisältö on kevyen kulkevaa. Melodisesti makoisaa ja hyvin toteutettua. Hyvää tuulta ja kevyttä oloa tarjoavaa. Kuitenkin mukavia nyansseja ja yllätyksiäkin antavaa. Hyvin hanskassa pysyen, mutta vapauden sfääreissä liihottelevana. 

Tämä on mukavaa kuunneltavaa ja rytmisykettä suoneen pumppaavaa. Myös tunneosaston patteria lataavaa. Ei liene väärin sanoa, että vauvasta vaariin sopivaa, pääosin iloista elämän eliksiiriä… 

Tuurin bassot tömyää että mouruaa ja Ikävalkon  sähköinen koskettimisto loihtii täyden käden syöttöä… väliin hitaampaa hengähdystaukoa. Upeaa työstöä, johon Luukkonen pistää täyslaidallista, vaipuen väliin hiljaisuuteen ja herkkään kopsutteluun. 

Tulee mieleen ennenvanhainen niitty, jossa suvituuli heiluttelee moninaista kukkalajikkeita. Toisaalta mielikuvaa voi heittää myös vanhojen suomalaisten leffojen maailmaan. Sinne missä tunteet ja tilanteet olivat todellista draamaa. Yhtyeen soitto maalailee kaikkia näitä tuntoja… liekö tietämättään. Mutta  raikkaseen nykyformaattiin sitoen. 

Oman hienon spektrinsä kokonaisuuteen luo Ikävalkon ”raivo” sähköisten mustavalkioiden kanssa. Kunnon otetta, joka tekee hyvää tukevuutta muutenkin mukavan massiiviseen kokonaisuuteen. Ei kuitenkaan mitenkään isotellen, vaan harmooniseen kokonaisuuteen hyvin sulautuen ja sopien. 

Aikamoisia veijareita tämä nuorten miesten jazzkolmikko.Mahdollinen liika taiteellisuus on muutettu taianomaisen ilmavaksi ja kulkevaksi jazzailuksi. Nyrkkiin sopivaksi, muttei pahaksi sellaiseksi.  

Vertaus on ehkä huono, mutta olo oli tämän kuuntelun myötä samanlainen kuin keväällä ensilaitumelle päässeellä mullilla! Riemastuttavan hyvä ja nautinnollinen… tuoretta ruohoa tarjolla yllinkyllin.

Hyvä  juttu kaikkinensa. Quunnelkaa tekin! (OR) 

Arto Ikävalko – koskettimet, Joonas Tuuri – basso, Ville Luukkonen – rummut

Recording, engineer, mixing, electronics on track 6 by Matias Kiiveri
Mastering Pauli Saastamoinen

1. Drum Down (Arto Ikävalko) 2:06
2. Drifter’s Techings (Ville Luukkonen) 10:36
3.Muffin nr 1 (QUU) 2:37
4. Rifau’s Song (Arto Ikävalko) 5:18
5. Muffin nr 2 (QUU) 1:49
6. Stromos (Arto Ikävalko) 10:47
7. Endings (Arto Ikävalko) 4:26

Takaisin

Artikkeli luettu 888 kertaa

Translate »