Richard Andersson

Kuvat:

27.10.2018 17:50


Rickhard Andersson: The Six of Us

The Six of Us

Hobby Hourse Records 2018

Kööpenhaminassa vaikuttavan basisti Richard Anderssonin We Jazz festivaaleille saapuvan NOR -trion uudesta levystä The Six of Us tulee alkutahdeista alkaen kovin tuttu ja turvallinen olo – islantilaissaksofonisti Óskar Guðjónsson kuulostaa nimittäin melkoisesti Jussi Kannasteelta ja muutenkin trion vähäeleinen ja avara ilmaisu on henkisesti lähellä We Jazz Recordsin talliin kuuluvia kokoonpanoja.

The Six of Us avautuu verkkaisesti ja kiireettömästi, sen menevämmätkin kappaleet kuten avausraita Julli Gummi tai Grooving with the Goat ovat varsin hillittyjä ja avarissa, kiireettömissä maisemakuvissa trio tuntuu olevan omimmillaan. Anderssonin sävellyksissä on sadepäivän melankoliaa, haalistuneita sävyjä ja herkkää kauneutta.

Herkkä tunnelma vaatii paikoin tarkkaakin kuuntelua, soittimien hienovarainen vuoropuhelu hukkuu helposti muihin ääniin eikä levy välttämättä pidä kuulijaa otteessaan. Tuntuukin että bändi lienee parhaimmillaan elävänä koettuna hiljentymishetkenä kuin levymusiikkina.

Eniten tilaa käyttää saksofonisti Guðjónsson jonka soitto löytää uusia polkuja eikä jää toistamaan itseään. Usein oman soolopaikkansa käyttää myös johtaja Andersson hillitysti, mutta kuitenkin sen verran dynamiikkaa tuoden että erilaisia sävyjä muodostuu soolopainotteisten ja yhteissoittoa korostavien hetkien välille. Rumpali Matthias Hemstock on enemmän hienovarainen myötäilijä jonka soitto elää vuorovaikutuksessa soittokumppanien kanssa.

Kuuntelukokemuksena The Six of Us  on tietyillä tavoilla sekä kevyt että raskas. Hienovarainen ilmaisu ei juuri haasta kuulijaa, mutta keskittyneen kuuntelemisen vaatimus tekee levystä hieman stressaavankin elämyksen.

Oskar Gudjonsson saxophone, Matthias Hemstock drums, Richard Andersson bass

Recorded at Fludir, Iceland in April 2018 by Ivar Ragnarsson and Matthias Hemstock.
Mixed and mastered by Ivar Ragnarsson 2018.

1. Julli Gummi 5:01
2. In It for the Long Haul 5:15
Richard Andersson, Óskar Guðjónsson & Matthias Hemstock
3. Grooving with the Goat 3:51
Richard Andersson, Óskar Guðjónsson & Matthias Hemstock
4. Little Brother 3:59
Richard Andersson, Óskar Guðjónsson & Matthias Hemstock
5. Just a Phase 6:21
6. Miss Weightless 5:27
Richard Andersson, Óskar Guðjónsson & Matthias Hemstock
7. The Six of Us 5:54
Richard Andersson, Óskar Guðjónsson & Matthias Hemstoc
8. The Extra Mile 4:54
9. Mr. Contra 4:05
Richard Andersson, Óskar Guðjónsson & Matthias Hemstock

All tracks composed by Richard Andersson

Released: Sep 7, 2018

Takaisin

Artikkeli luettu 426 kertaa

Translate »