Saxman Syrjänen Free Nachos

Kuvat:

04.05.2022 17:12


Saxman Syrjänen Free Nachos (LP)

Runski Music RM123132

Panu Syrjäsen svengaava tenorifoni tuli tutuksi 90-luvulla Storyvillen bailuilloissa. Boogaloo pisti silloin jalkoihin vipinää ja sama meininki jatkuu uudella Free Nachos-levyllä. Kuudella muusikolla saa aikaan täyteläisen dippisoosin Panun rapeille nachoille. Tämä toimii livenä, mutta myös kotibileissä. Pieni small talk ei haittaa ja jos puheen sorina nousee, niin ei muuta, kun nuppeja kaakon suuntaan.

Panun soitossa on sopivasti räkää ja ideoita siirtyy nuottipaperiin ja jaettavaksi kanssamuusikoille.
Antero Prihan monipuolisuus on rikkaus ja trumpetin raikas soundi ja notkea äänen kuljetus ihastuttaa aina vaan. Kahden lyöjän avulla saa aikaan mukavan grooven. Kappaleiden kestot ovat viiden minuutin kahden puolen ja erilaiset koputukset tuovat vaihtelua.

Kokoonpanon muusikoista tutuin nimi on Ville Pynssi, joka kotonaan niin suoran jazzkompin kun funkimman beatin parissa. Basisti Heikki Saarenkunnas tekee basistin perustehtävää ja kitaristi Pasi Könönen täydentää sointuja Kasperi Kallion pianon kanssa. Toinen lyöjä Markus Jaatinen soittaa gongia ja cowbelliä.

Soundissa ei ole mitään uutta auringon alla. Panun kuudes levy omalla nimellään on instrumentaalisoulia parhaimmillaan. Rosalita raidalla 7 tuo mieleen Earl Bostikin soundin, jota harvoin nykypäivänä kuulee. Nachokastike on aina tulisimmillaan, kun Panu tarttuu foniin.

Muusikot: Antero Priha, tr, Kasperi Kallio, pno, Ville Pynssi, dr, Pasi Könönen, g, Heikki Saarenkunnas, b, Markus Jaatin, c

1. Acapulco Soul,
2.
Too Late for A Kiss,
3.
Waiting,
4.
Little Cantina,
5.
Free Nacos,
6.
Ten Pesos,
7.
Rosalita,
8. Agave Beach

Äänitetty Studio Stadissa kesällä 2021.

Takaisin

Artikkeli luettu 88 kertaa

Translate »