Stefan Bellnäs

Kuvat:

11.01.2019 08:41


Stefan Bellnäs: Podunk

Podunk  

Country & Eastern CE40

Levyn kansikuva johtaa kuuntelijat harhaan, silläsen perusteella Stefan Bellnäs olisi nuori lahjakas basistilupaus, joka taas tekstien mukaan on kovassa nousujohteessa Göteborgin seuduilla, jossa hän asustaa. Totuus on kuitenkin aivan toisenlainen: Bellnäs on yli kuusikymppinen konkaribasisti, Joka –vasta nyt (!) –on tehnyt ensilevynsäomalla nimellään.

Suosittu hän kylläon, ainakin keikkarintamalla. Kuka tahansa bändiliideri ottaa mielellään keikalle basistin, joka on varsinainen moniottelija ja jolle kaikenlainen musiikki on tervetullutta soitettavaa. Bellnäs liikkuu kuin kala vedessäon kyse sitten vaikkapa suomalaisesta tangosta, funkysta tai latinalaisrytmeistä. Ketterästi sujuvat myös folk-musiikki, metallinen rock, vapaa ilmaisu ja kantrimusiikki. You name it, he will playit.

Kantria on vahvasti mukana myös tällälevyllä. Banjot soi ja sitärataa mennään eteenpäin, haitarikin vaikeroi aina siellätäällä. Toki puhaltajatkin saavat äänensäkuuluville, vähintäänkin soolojen muodossa.

Siihen nähden, että tällä pelimannilla on ollut runsaasti aikaa oman levyn tekoon, lopputulos on valitettavan heppoinen. Teemat, joita riittää(18 kpl!) eivät rakennu täysimittaisiksi,”oikealta”kuulostaviksi sävellyksiksi. Ne ovat kuin pieniäsävellysten aihioita, peruskauraa joiden ympärille ja joita kehittämälläolisi mahdollista saada aikaan kunnon yksittäisiäkappaleita.

Näin tälläkertaa. On paljon hänen kaltaisiaan muusikoita, jotka soittavat (hyvin, kyllä) kaiken mitäeteen tuodaan, mutta joilta puuttuu selkeäoma näkemys oman bändin / levyn rakentamisen ja kehittämisen suhteen. Bellnäs kuuluu, valitettavasti näiden riviluottomiesten seuraan. (TV)

 

Stefan Bellnäs: kitarat, bassot, kosketinsoittimet, Johan Håkansson: rummut, bongot, vibrafoni,  Johan Kylén: rummut, kontra-alttoklarinetti, saksofoni ja ääni,Anders Kjellberg: rummut, Acka Matérn: haitari, Lisen Rylander-Löve: tenorisaksofoni, Staffan Svensson: trumpetti, Shree Sundarkumar: kanjira.

Äänitys: Johan Håkansson, Beard Sounds, Jarrestad, Henrik Cederblom, Studio Epidemin sekäStefan Bellnäs, Studio Underground. Masterointi: Göran Finnberg, The Mastering Room. Graafinen ulkoasu: Jon Edergren, Spektra. Julkaisuvuosi 2018.

01. Hi Ho Silver (0:43)
02. Big Chief (4:19)
03. Jonah and the Whale  (1:10)  
04. Hollow Oak (1:49)
05. Archana Profana (5:35)
06. Searching for the Lost Spice Rack (4:53
07. Requiem for a Genetically Defect Wolf (2:57)
08. An Exercise in Quantum Gravity (1:22)
09. Successful Freezing of Mr Juju (0:43)
10. The Black Lagoon (2:10)
11. Requiem for a Genetically Defect Wolf II (2:43)
12. Until My Days are Over (2:20)
13. Spokes (5:43)
14. Isabella 98 (4:14)
15, Thirteen Bars in Hell (2:00)
16, Blue (3:37)
17. Whims of Chambers (2:06)
18. The Intern (1:13)

Musiikki: Stefan Bellnäs, paitsi Whims of Chambers: Paul Chambers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 497 kertaa

Translate »