Stephen Martin

Kuvat:

25.05.2019 11:19


Stephen Martin: Vision

Vision  

SubtleStreet Records

Me osaamme! Homma toimii oli tempo tai peruskomppi mitä tahansa. Me olemme hyvä bändi. Tilaa meidät keikalle! Me olemme Kansas Citysta, jonka jazzhistoria on pitkä ja vahva.

Tässä taas yksi levy laajassa sarjassamme ’keikanmyyntidemoja’. Näitä ilmestyy enemmän kuin olisi tarpeen. Tämä(kin) on yksinkertaisesti näyte bändin ja sen jäsenten ammattitaidosta. Taiteellista kokonaisuutta tai kunnianhimoa ei tältä kiekolta löydy. Melko tylysti mutta totuudenmukaisesti sanottuna.

Ja tietysti näihin kuvioihin sopii, että Vision on omakustanne. Keikkamyyntiäajatellen kansitietojen olisi pitänyt olla paremmin suunniteltuja. Nyt niistäei löydy edes säveltäjätietoja: Along Came Betty on yleisesti tunnettu teema, siis selkeästi lainatavaraa mutta mitenkä lie sitten muiden kappaleiden säveltäjät? Stephen Martinin omia?

Mitä sitten on tarjolla?

Pakolliset lattarit, letkeää medium-tempoa, rauhallisempaa menoa pehmeällä tenorisoundilla ja sutikompilla höystettynä. Ja aivan pakollinen up-tempoinen menopala, jolla mukana piiitkä tenorisoolo piano- ja rumpusoolojen lisäksi.

Mutta aivan aluksi hypätään 1970-luvulle ja pianisti McCoy Tynerin musiikilliseen maailmaan. Avausbiisi Visionon kuin suoraan Tynerin nuottikynästä lähtöisin. Räväkkä tempoinen teema, Martinin räkäinen tenorin soitto ja pianistin komppaustyyli. Kaikki suoraan Tynerin esikuvan mukaisesti.

Ja kun kaikki (edellämainitut) pakolliset kuviot eri tempoineen ja komppeineen on soitettu, palataan takaisin lähtökuoppiin: albumin päättävä, rumpusoololla käynnistyvä Falcon vie kuulijansa takaisin McCoy Tynerin kultakaudelle.

Jotenkin hämärästi muistaisin, että Kansas Citystä on joskus menneisyydessä tullut joku toinenkin fonisti (tosin altisti). Maailmanlaajuisesti hieman tunnetumpi lintu kuin Martin. Nimi ei nyt vaan jotenkin tule mieleen, pitänee tenttiä jazzin historian peruskurssi uudelleen… (TV)

 

Stephen Martin: tenorisaksofoni, Matt Willinger: piano, Karl McComas-Reichl: basso, JohnKizilarmut: rummut

Äänitys: Sound 81 Productions, Kansas City, MO. Miksaus ja masterointi: Justin Wilson. Design: lesley + karl. Tuotanto/julkaisuvuosi: 2018. Tuottaja: Stephen Martin.

Vision (4:46)
Pure Imagination (6:41)
Miami Beaches (7:12)
Three By Two (5:40)
Along Came Petty (7:55)
Segment (6:15)
Falcon (6:24)

Takaisin

Artikkeli luettu 620 kertaa

Translate »