The Stanley Clarke Band

Kuvat:

26.04.2019 12:15


The Stanley Clarke Band: The Message

The Message

MAC 1116

Tapasin 1974 Porin jazzlavan takana Chick Corean kvartetin, joka oli juuri matkalla maineeseen “Return to Forever”-levyn suosion myötä. Ryhmän hiljaisin oli hyvin nuori ja ujon tuntuinen Stanley Clarke, joka jo parin vuoden kuluttua tunnustettiin basistien kärkinimeksi sekä akustisella että sähköinstrumentilla. Toisaalla näillä sivuilla Antti Suvanto kertoo hänestä enemmän hiljattaisen konserttivierailun reportaasissa.

Tällä äänitteellä hänen mukanaan ovat samat kosketinsoittajat, joten ohjelma lienee osittain vastaava kuin konsertissa. Levyn sisältöä kuvaa monipuolisuus. Sävellykset lienevät Clarken, lukuun ottamatta Bachin sellopreludia. Clarke aloittaa peukkubassolla, sitten tulee sitar-soundia,  akustista kitaraa muistuttava soolo, beboppia, ”oikea” bassosoolo ja osa Bachin sellosarjasta, jonka hän soittaa soolona ilmeisesti alkuperäisnuotin mukaan. Kaikki nämä Clarke suorittaa täsmällisesti ja taidokkaasti.

Pianisti  Beka Gochiashvili väläyttää osaanistaan ensin McCoy Tyner-tyyliin, ja sitten hypernopeassa suoratempoisessa ”Alternative Facts”-kappaleessa. Cameron Graves  käyttää syntetisaattoreitaan monipuolisesti, ja ilmeisesti kaunis saksofonisoolo ”Enzo’s Theme”-sävellyksessä lähtee koneen sämpleistä. Muutamalla raidalla on rappiakin, ja ”Lost in a World” on melkein eurovisioiskelmä.

Erittäin taidokkaasti soitettu levy, jonka voi katsoa olevan fuusiojazzia hyvinkin laajassa mielessä. Stanley Clarken soitto ei dominoi yhtään liikaa musiikkia, joten muidenkin kuin basistien kannattaa tutustua levyyn.  (OE)

Beka Gochiashivili: piano, Mike Mitchell : rummut, Cameron Graves: syntetisaattorit, Stanley Clarke : basso

01. And You Know We`re Missing You 1:58
02. After the Cosmic Rain/Dance of the Planetary Prince 6:59
03. The Rugged Truth 3:32
04. Combat Continuum 5:04
05. The Message 2:47
06. Lost in a World 5:31
07. Alternative Facts 3:46
08. Bach Cello Suite I (Prelude) 2:25
09. The Legend of the Abbas and the Sacred Talisman 4:03
10. Enzo`s Theme 3:44
11. To Be Alive 4:52

Rec. Travis Rogers at ICP Studio,  Brussels, Belgia  2018

 

Takaisin

Artikkeli luettu 666 kertaa

Translate »