Turbinos

Kuvat:

09.05.2022 16:12


HUMBLECD58

 

Vaikka Turbinos on perustettu vasta pari vuotta sitten, sen muusikot ovat jo veteraaneja monista yhtyeistä. Bändin vetäjä rumpali Juha Takanen oli jo 1970-luvun lopulla mukana alkuperäisessä Agents-yhtyeessä ja sen jälkeen Tuomari Nurmion porukoissa, kuten myös basisti Tema Lampinen. Turbinosin laulaja ja huuliharpisti Jari Kartano taas ansioitunut erilaisissa blues-yhtyeissä. Kitaristi Ykä Putkisen taustalta löytyy monenlaisia kuvioita mm. Pepe Ahlqvistin kanssa.

Suurin osa tämän esikoisalbumin kappaleista on omaa tekoa, enimmästä vastaa Takanen, mutta myös Kartano ja levyllä vieraileva pianisti/urkuri Hannu Pikkarainen ovat tuoneet materiaalia ohjelmistoon. Vieraskappaleita on vain kaksi, Fats Dominon hitiksi tekemä My girl Josephine ja Taj Mahalin esikoisalbumilla 1968 ollut She caught the Katy.

Bändin musiikki on enimmäkseen tuhtia bluesia, jonka nämä herrat vierailijoineen suvereenisti myös hallitsevat. Omaperäisen sävyn bändin komppiin tuo Tema Lampisen muutamissa kappaleissa sähköbasson sijasta käyttämä tuuba.

Juha Kartano, laulu, huuliharppu, Ykä Putkinen, kitarat, mandoliini, Tema Lampinen, basso, tuuba, Juha Takanen, rummut, perkussiot. Vierailijat:  Jari Metsberg, kitara, Hannu Pikkarainen, piano, urut, Mr. Breathless, piano, Tiina Isohanni, Mari Hatakka , taustalaulu.

Äänitys ja miksaus: Juha Takanen, Äänistudio, Vantaa. Masterointi: J.P. Mönkkönen, Instant Audio, Miilola.

 

1. Sold out House (Takanen)

2. A drop of Whiskey (Takanen)

3. My girl Josephine (Bartholomew)

4. Night is dark (Pikkarainen)

5. Make me feel like a man (Kartano)

6. She caught the Katy and left me a mule to ride (Rachell)

7. Beer and privacy (Takanen)

8. Trust, love and hate (Takanen)

9. The edge of the space (Takanen)

10. A bike, cold beer and gas (Takanen)

11. Day by day (Kartano-Takanen)

Kokonaiskesto 40:40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 135 kertaa

Translate »