3TM: Lake

Kuvat:

19.10.2019 15:00


3TM: Lake

Rumpali-tuottaja Teppo Mäkynen palaa 3TM-trionsa kera uudella Lake-albumilla 29. marraskuuta. Yhtye jatkaa vuoden 2017 Form-debyyttilevyllä alkanutta tarinaansa, jonka toinen luku oli Lake-albumia edeltänyt ambient-teos Abyss. Nyt kuultavalla triolevyllä elektroniset sävyt sekoittuvat akustisen jazztrion soundiin tuoreella ja luontevalla tavalla. Tänään julkaisunsa saa Mäkysen hypnoottisesti luuppava sävellys Laws Of Life.

Debyyttialbumillaan Jazz-Emma-palkinnon pokanneessa 3TM:ssä Mäkysen kanssa soittavat saksofonisti Jussi Kannaste ja basisti Antti Lötjönen. 3TM juhlistaa uuden levynsä julkaisua We Jazz -festivaalilla Helsingissä 7. joulukuuta. Suvilahdessa järjestettävässä illassa We Jazz levittäytyy tunnelmallisiin Tiivistämö- ja Mittarikorjaamo-tiloihin, joissa tarjoillaan väkevä kattaus ajankohtaista jazzmusiikkia. 3TM:n lisäksi joulukuisessa illassa esiintyvät DIY-skenen johtaviin nimiin lukeutuva brittitrio Ill Considered, hollantilainen underground-ilmiö Ronald Langestraat, norjalaistrumpetisti Hilde Marie Holsen, belgialainen dark jazz -kolmikko MDCIII sekä oman ”minifestivaalinsa” kuratoiva post jazz -yhtye VIRTA. Jazzmaratonin aikana nautitaan myös We Jazzin sekä amsterdamilaisen South of North -levymerkin DJ-kollektiivien musiikkivalinnoista.

Teppo Mäkynen on vuosien varrella tullut tutuksi useiden huippukokoonpanojen rakastettuna rumpalina ja lisäksi myös näkemyksellisenä tuottajana. Mäkysen visioon ovat luottaneet mm. Timo Lassy ja Jukka Eskola, ja miehen omiin tuotantoprojekteihin kuuluvat esimerkiksi The Stance Brothers, 3TM, Teddy’s West Coasters ja Teddy Rok Seven. Mäkysen tuorein voimannäyttö tuottajana on Abyss-levyä We Jazzin julkaisukatalogissa edeltänyt Timo Lassy & Teppo Mäkynen -duolevy, joka on kerännyt ylistäviä arvosteluja niin Suomessa kuin maailmallakin.

Lake julkaistaan mustana ja valkoisena vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti. Tupla-CD sisältää myös aiemmin ilmestyneen esilevyn Abyss. Marraskuussa Lake-albumin julkaisun yhteydessä saataville tulevat myös kahden LP:n ”bundlet”.

3TM
Teppo Mäkynen, rummut & elektroniikka / Jussi Kannaste, tenorisaksofoni / Antti Lötjönen, basso

Äänitys ja miksaus: Abdissa Assefa
Masterointi: Pauli Saastamoinen
Sävellykset ja tuotanto: Teppo Mäkynen
”Another Rok Solid production”
Lake-kuvat: Tero Ahonen
Design: Matti Nives

1.  Seven Keys
2.  Lake
3.  A Pile Of Broken Dreams
4.  Woods
5.  Contrail
6.  Laws Of Life
7.  World Loop
8.  Suburban Portraits
9.  Model Two

3TM: Lake
We Jazz Records LP/CD/digi (WJLP16/WJCD16, julkaisupäivä 29.11.2019)
Jakelija Suomessa: Playground Music

Laws Of Life -single kuunneltavissa suoratoistopalveluissa: https://lnk.to/z-A-P

3TM presents ”Lake”
la 7.12. We Jazz 2019
Tiivistämö, Suvilahti (Kaasutehtaankatu 1, Helsinki)
Liput 26/20 € Lippupisteestä

Takaisin
Translate »