Elifantree & Tölöläb: Blood Moon

Kuvat:

19.10.2019 15:09


Elifantree & Tölöläb: Blood Moon

Uraauurtava kokeellisen musiikin yhtye Elifantree sekä nykytaidemusiikin suunnannäyttäjä Tölöläb -kvartetti julkaisevat odotetun yhteisalbuminsa ”Blood Moon” 1. marraskuuta. Luvassa on todellinen avaruuteen kurkottava musiikillinen ruumiista irtaantumisen kokemus.

Teos syntyi residenssissä Pekka Kuusiston kuratoimalla Meidän Festivaalilla kesällä 2018. Festivaalin teeman mukaisesti ihmissielun ja sen sisällön tematiikan ympärille rakentunut improvisatorinen taideteos sai viimeiset silauksensa kuunpimennyksen aikana, ja tästä albumi on myös saanut nimensä.

Elifantree
Anni Elif – laulu, sello
Pauli Lyytinen – saksofonit, EWI, live-efektit, rumpukone
Olavi Louhivuori – rummut

Tölöläb
Taavi Oramo – live-elektroniikka
Antti Salovaara – fagotti
Saku Mattila – oboe
Turkka Inkilä – huilu, shakuhachi, live-elektroniikka

Albumin tekovaiheet ovat olleet kaikin puolin ainutkertaiset. Inspiroivat puitteet Jean Sibeliuksen kotimaisemissa, kuunpimennys, festivaalin korkealentoinen tematiikka sekä kahden erittäin kunnianhimoisen yhtyeen yhteistyö tekevät Blood Moonista harvinaislaatuisen julkaisun. Albumi on koostettu livenä äänitetyistä improvisaatioista, joista albumin aloittaa sessioiden ensimmäinen otto ja päättää sessioiden viimeinen, kuunpimennyksen aikaan äänitetty viisitoistaminuuttinen. Elifantreen jazzimprovisaatioon ja Tölöläbin klassiseen musiikkiin pohjautuva ilmaisu kohtaavat saumattomasti erilaisista lähtökohdista huolimatta.

– Olen todella ylpeä siitä, miten saimme avattua itseämme tämän musiikillisen kohtaamisen aikana, ja olen hyvin innoissani tästä albumista”, kertoo vokalisti Anni Elif.

Vuonna 2007 perustettu ja vuonna 2010 menestyksekkään esikoislevynsä julkaissut Elifantree on operoinut jazzin ja kokeellisen musiikin välissä alusta alkaen, mutta edennyt julkaisu julkaisulta kohti uusia tavoitteita. Vuonna 2018 yhtyeen neljäs albumi ”Anemone” sai, kuten kaikki edeltäjänsä, erinomaisen vastaanoton ja yhtyettä on levyn julkaisun tiimoilta nähty sekä merkittävillä kotimaisilla että suurilla ulkomaisilla festivaaleilla, kuten Tampere Biennale, Fusion Festival (DE), Südtirol Jazz Festival (IT), Ljubljana Jazz Festival (SLO), Flow Festival ja monilla muilla konserttilavoilla Japanissa asti.

Tölöläb on vuonna 2014 perustettu helsinkiläinen elektronisen taidemusiikin yhtye, joka tunnetaan ennakkoluulottomasta lähestymistavastaan kaikkea musiikkia kohtaan. Tölöläb on kutsunut yleisöään taipaleensa ajan erilaisiin esiintymispaikkoihin, raitiovaunuista hiekkasärkkiin ja rock-luoliin. Yhtye valittiin vuonna 2016 Pro Musica -säätiön vuoden nuoriksi taiteilijoiksi. Vuonna 2018 yhtye esitti yhdessä Tapiola Sinfoniettan kanssa modernia taidemusiikkia ja elektronista improvisaatiota yhdistäneen konsertin, jossa sävelletyt teokset ja Tölöläbin musiikki vuorottelivat, kommunikoivat ja täydensivät toisiaan. Tölöläbin jäsenet toimivat laajasti musiikkielämän eri laidoilla muusikkoina, kapellimestareina, tuottajina ja säveltäjinä.

BLOOD MOON
1. Great Whales
2. Motion
3. Horsehead Nebula
4. Out of Body
5. Sielu
6. Queen Ant
7. Alnitak
8. Mintaka

Musiikki: Egecioglu, Lyytinen, Louhivuori, Oramo, Salovaara, Inkilä, Mattila
Äänitys ja miksaus: Joonas Saikkonen
Masterointi: Petter Eriksson
Vinyylin kaiverrus: Andreas Lubich
Kansitaide: Jan Tenow
Layout: Aarni Ylinen

Albumi julkaistiin ennakkoon Spotifyssa rajatulle kuulijakunnalle syyskuun lopussa ja vietti heti ilmestyttyään viikon Spotifyn suurimmalla uuden nykytaidemusiikin soittolistalla ”New Classical Releases”. Levyn julkaisua juhlitaan Helsingin Korjaamolla yhteiskonsertissa Tölöläbin kanssa marraskuun 28. päivä

Takaisin
Translate »