Manuel Dunkel: Discoveries

Kuvat:

16.04.2019 11:21


Manuel Dunkel: Discoveries

Vuonna 2011 Yrjö-palkinnon saanut saksofonisti Manuel Dunkel julkaisee tauon jälkeen uuden albumin 26.4.2019. Discoveries on ensimmäinen Dunkelin omaa nimeä kantava albumi sitten vuoden 2013. Ympärilleen mm. UMO:sta ja lukuisista muista huippuorkestereista tuttu suomijazzin kestomenestyjä on koonnut loistavan kvartetin: Alexi Tuomarila (piano), Eero Seppä (basso) ja Jaska Lukkarinen (rummut).

Uusi albumi on erinomainen näyte Dunkelin perinnetietoisesta nykyjazz-ilmaisusta, jonka kvartetti nostaa yhtyesoiton osalta huipputasolle. ”Tälläkin kertaa sävellyksieni lähtökohtana olivat melodiat”, luonnehtii Dunkel kappaleitaan ytimekkäästi.

1. The Endless Path
2. Discoveries
3. In Light
4. Baltic Avenue
5. Sky Is Crying
6. Sun Dogs
7. The Next Peak
8. Subways

Manuel Dunkel on ollut kotimaisen jazzmusiikin suosituimpia tekijöitä jo 1990-luvulta lähtien. Hänen levytyskataloginsa on mittava ja sisältää jo tätä ennen viisi albumia saksofonistin omaa tuotantoa lukuisten muiden projektien lisäksi. Dunkel on viime vuosina toiminut ahkerasti mm. UMO:n riveissä sekä Espoo Big Bandissa sekä konserteissa että levytyksissä. Edellisen oman levynsä (Meeting Point, 2013) jälkeen Dunkelin soittoa on kuultu mm. Jim Pembroken ja Pekka Tegelmanin levytyksillä.

Dunkelin kotimaisen toiminnan lisäksi hänen kansainvälinen uransa sisältää lukuisia konsertteja ulkomailla sekä yhteistöitä mm. Paul Jacksonin, Rick Margitzan, Eric Truffaz’n ja Kenny Wheelerin kanssa.

Discoveries -levyä juhlistetaan neljällä konsertilla toukokuun aikana.

06.5. Koko Jazz Club, Helsinki
09.5. Hyvinkään Taidemuseo
10.5. Vanha 123, Porvoo
11.5. Suisto klubi, Hämeenlinna

 

 

Takaisin
Translate »