Sigurdur Rögnvaldsson: Harmonic Tremor

Kuvat:

22.05.2019 11:23


Sigurdur Rögnvaldsson feat. Tatu Rönkkö: Harmonic Tremor

Islannin jykevät luonnonvoimat ovat ollet barotonikitaralle sävelletyn teema-albumin innoittajina. Sigurdur Rögnvaldssonin sooloalbumin tukena rumpali Tatu Rönkkö taikoo sähköisiä rytmikuvioita, tulivuoren purkauksen harmonisia väristyksiä.

Albumi on rakennettu kuulostamaan live-esitykseltä. Rögnvaldsson käyttää loopereita ja syntetisaattorin jalkioita luomaan rytmikuvioita ja äänimaisemia kitaran taustalle. Vieralija (mm. Liima-yhtyeestä tuttu) Tatu Rönkkö on tunnettu soittajana joka ei pelkää erikoisiakaan soittovälineitä (kuten keittiökalusteita), ja tälläkin albumilla hän jättää rumpusetin syrjään ja vierailee kolmen kappaleen verran soittaen vain rumpukonetta.

Sigurdur Rögnvaldsson on asunut Helsingissä vuodesta 2011 alkaen ja on tullut suomalaiselle jazzyleisölle tutuksi mm. Equally Stupid ja Dark Forest -yhtyeestä sekä jazz-EMMA ehdokkaanakin olleen Anni Elifin ”Edith” -projektin kokoonpanosta. Sähkökitarakvartetin lisäksi Rögnvaldsson on esiintynyt myös Sid Hillen Foreign Friends -kokoonpanossa sekä Radio Sinfoniaorkesterin kanssa.

Sigurdur Rögnvaldsson – baritone guitar & compositions, Tatu Rönkkö – drum machine

1. Prologue
2. Intimidation
3. Awakening
4. Upheaval (feat. Tatu Rönkkö)
5. Calm Before the Storm
6. Elasticity (feat. Tatu Rönkkö)
7. Eruption
8. Harmonic Tremor (feat. Tatu Rönkkö)

Sigurdur Rögnvaldsson (feat. Tatu Rönkkö): Harmonic Tremor
Eclipse Music / ECD-201984

Svenska Kulturfonden on tukenut albumin tekoa.

 

Takaisin
Translate »