Timo Lassy & Teppo Mäkynen: Timo Lassy & Teppo Mäkynen

Kuvat:

14.06.2019 13:21


Timo Lassy & Teppo Mäkynen: Timo Lassy & Teppo Mäkynen

Kaksi Suomen kirkkainta jazztähteä saksofonisti Timo Lassy ja rumpali Teppo Mäkynen yhdistävät voimansa uudella We Jazzin julkaisemalla duolevyllä ja lyövät tiskiin samalla yhden viime aikojen väkevimmistä albumikokonaisuuksista jazzin saralla. Foni & rummut -duon kertaheitolla lähitulevaisuuteen päivittävä levy nojaa kaksikon vahvaan yhteissoittoon ja Teppo ”Teddy Rok” Mäkysen tuotantovisioon, jossa häivähtävät elektronisen musiikin värisävyt akustisen jazzduon käsittelemänä. Välillä liikutaan abstrakteilla vesillä, välillä paahdetaan täysillä 4/4-grooven saattelemana. Kaiken ytimessä on soiton ilo ja luonnollisuus.

Levynjulkaisua juhlistetaan lauantaina 10. elokuuta Flow Festivalin Balloon Stagella. Lisäksi Flow’ssa nähdään We Jazzin järjestyksessään kolmatta kertaa tuottama levykauppa-popup Vinyl Market.

Lassy ja Mäkynen ovat tulleet tutuksi suomijazzin aktiivisimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvina niminä, joilta on lupa odottaa suuria. Kaksi edellistä Jazz-Emmaa vuoron perään pokanneet ystävykset ylittävät uudella levyllään korkeat odotukset ja lanseeraavat kompaktin kombon, joka tulee varmasti niittämään mainetta myös keikkalavoilla. Vaikka Lassy ja Mäkynen ovat soittaneet useissa kokoonpanoissa yhdessä jo The Five Corners Quintetin ja Teddy Rok Sevenin ajoista lähtien, on tämä ensimmäinen kerta kun kaksikkoa kuullaan duona kokopitkän levyn merkeissä.

We Jazz Recordsin julkaisema albumi Timo Lassy & Teppo Mäkynen julkaistaan vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti. Mustan vinyylipainoksen ohella julkaisunsa saa kristallinkirkas ”Local Edition” -LP, joka on myynnissä ainoastaan suoraan levymerkin kautta sekä paikallisissa levykaupoissa, eli Suomessa. Painoksen ideana on tukea levymerkin ja artistien kotimaassa toimivia levykauppoja, jotka näin saavat mahdollisuuden tarjota asiakkailleen uniikin version suosikkiduon levystä.

”Incredible record.”
Gilles Peterson / BBC Radio 6 Music

”This album is a success. It’s creative, interesting, intellectual.”
Ian Ward / UK Vibe

”Tätä minimalismia voisi olla klubijazzin tulevaisuus ja skandinaavinen jazz 2.0.”
Arttu Seppänen / Helsingin Sanomat

 

Timo Lassy, saksofoni / Teppo Mäkynen, rummut

Sävellykset: Timo Lassy & Teppo Mäkynen
Tuotanto: Teppo Mäkynen
”Another Rok Solid Production”
Design: Matti Nives

01. Fallow
02. Goldenrod
03. Liberty (part 1)
04. Catawba
05. Resolution Blue
06. Liberty (part 2)
07. Aero
08. Kobi
09. Telemagenta
10. Nyanza
11. Firebrick
12. Dark Cyan
13. Heliotrope

Timo Lassy & Teppo Mäkynen: Timo Lassy & Teppo Mäkynen
We Jazz Records LP/CD/digi (WJLP14/WJCD14)
julkaisupäivä 14.6.2019
Jakelija Suomessa: Playground Music

Timo Lassy & Teppo Mäkynen
la 10.8 Flow Festival / Balloon Stage (Suvilahti, Helsinki)
Tapahtuma Facebookissa

https://wejazzrecords.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/timolassy/
https://www.facebook.com/teddyrokofficial/

#wejazzrecords

Takaisin
Translate »