Otavan Opiston jazzkesä kutsuu!

Kuvat: Osku Rajala

27.04.2022 11:59

Otavan paraatiorkesteri, kuva Osku Rajala
Otavan Paraatiorkesteri

Otavan Opisto on Mikkelin Otavan kylässä sijaitseva, vuonna 1892 perustettu perinteikäs kansanopisto, joka järjestää lukio-opetusta internaattimuotoisessa aikuislukiossa, aikuisten perusopetusta  ja monipuolisesti vapaan sivistystyön koulutuksia. Opistolla on tarjolla kesällä mm. seuraavia jazzkursseja.

Kitarakurssi: Suoraa asiaa jazzista 13.6.-16.6.2022
Haluatko laajentaa käsitystäsi kitaransoitosta ja viedä sen uudelle tasolle? Suoraa asiaa jazzista -kitarakurssi auttaa sinua kaikessa tässä! Kurssilla pitkän linjan muusikko ja kitaristi Petri Krzywacki opettaa selkeästi kitaransoiton perusasiat, joita laajennetaan kunkin oppilaan toiveiden ja taitojen mukaan – ja samanaikaisesti poistetaan tehokkaasti myös jazzmusiikin ympäriltä tarpeetonta monimutkaisuuden vaikutelmaa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 15.5.2022 mennessä täällä.

Saksofonin rooli rytmimusiikissa, instrumentin hallinta ja improvisoinnin perusteet 13.-16.6.2022
Hyppää jazzmusiikin vuoristoradalle ja anna sen viedä mukanaan! Kurssilla luodaan perusta rytmimusiikin soittamiselle saksofonilla ja syvennetään ymmärrystä saksofonin äänenmuodostuksesta ja soundista. Tehdään rytmisiä harjoitteita ja tutkitaan yksinkertaisia tapoja käsitellä jazzille tyypillistä harmoniaa ja melodista sävelkieltä. Kurssin opettajana toimii muusikko ja musiikkipedagogi Kaisa Siirala. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 15.5.2022 mennessä täällä.

Tulevana kesänä jazzkitaristit ja saksofonistit kokoontuvat Otavan Opistolle tarkoituksella samanaikaisesti, jolloin voit helposti solahtaa myös pienyhtyeen jäseneksi.

Klassisen jazzin yhtyesoittokurssi 25.7.-29.7.2022
Klassisen jazzin yhtyesoittokurssilla perehdytään yhdessä soittamisen kautta perinteisen jazzmusiikin ohjelmistoon ja tyyleihin, luovaan yhtyetoimintaan ja pelottomaan esiintymiseen. Leirin johtajana toimii jazzmuusikko Petri Krzywacki opettajakuntineen.

Yhtyeiden ohjauksen lisäksi kurssin opettajat luennoivat viikon aikana erilaisista yhteissoiton kannalta oleellisista aiheista. Keskeisessä roolissa on jazzmusiikille ominainen rytmiikka ja sen ymmärtäminen. Kurssin sisältöjä harjoitellaan pienyhtyeissä, keikkatilanteissa ja jazzviikko huipentuu Otava Happy Jazz-hyväntekeväisyyskonserttiin Otavan Opiston puistossa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 15.5.2022 mennessä täällä.

Takaisin
Translate »