Groovessa soi myös jazz

Kuvat: JR mediakirjasto

14.05.2022 09:10


Groovyssä svengasi "Groove" DDT Jazzband 1977

Kerroimme hiljattain suomalaisista radioasemista, joiden ohjelmatarjonnasta löytyy jazz-musiikkia. Kaupallisten radioasemien puolella on myös rytmimusiikkiin erikoistunut radiokanava GrooveFM, joka soittaa soulia, funkia, bluesia ja jazzia. Kanava aloitti lähetykset vuonna 1999, ja ensimmäisenä kanavapäällikkönä toimi pop- ja jazzmusiikin monitoimimies Harri Saksala.

Groove FM tunnettiin alussa ”erilaisena” radioasemana sen erikoistuttua afroamerikkalaiseen musiikkiin, mutta vähitellen se lisäsi tavanomaisen popin osuutta soittolistoissaan. Nykyisin kanavan omistaa Sanoma Media ja kuuluu FM-taajuuksilla: Helsinki – 102,8MHz, Tampere – 100,9MHz ja Vaasa – 93,4MHz a sekä nettiradiona Supla-palvelussa.

GrooveFM tarjoaa edelleen jazzin sykettä soittolistallaan, sekä muutaman erikoisohjelman kautta: Kotimaisen jaskan tunti maanantaisin (ohjelma uusitaan kaksi kertaa viikossa), Ronnie Scott´s Radio Show keskiviikkoisin (uusitaan pari kertaa viikossa) sekä viikonloppujen aamuissa kuultavat suositut jazz-aamiaiset.

Takaisin
Translate »