JP Sivonen – kiukku ei kuole

Kuvat:

01.07.2021 10:56


JP Sivonen

Voimallisena bluestulkitsijana tunnettu kitaristi-laulaja JP Sivonen on julkaissut uutta materiaalia.    Project: Blueslave-nimellä julkaistu ”What The Fuck You Are” on jatkoa elokuussa 2019 suoratoistokanavien kautta jakeluun tulleelle ”I Don’t Care”-kappaleelle. Uusi julkaisu jatkaa Sivoselle ominaista vankan tanakkaa bluesrock-linjaa elämän makuisen, kriittisesti maailmanmenoon suhtautuvan tekstin siivittämänä.

– Olen perinteisiä perusarvoja arvostava ja kunnioittava mies. Nykyinen hedonistisen itsekäs meininki Suomessa ja maailmalla suoraan sanottuna v-alkuisesti ketuttaa. Perusarvot ovat ihmisten elämästä kaikonneet. Perheen ja kodin kunnioitus pitäisi olla ensimmäisellä sijalla, mukaan lukien vanhuksista huolehtiminen ja tukeminen. Itsekeskeinen maineen ja kunnian tavoittelu hinnalla millä hyvänsä menee kaiken edelle.

”What The Fuck  You Are” äänitettiin Kustavissa yksityisiin tiloihin pystytetyssä väliaikaisessa studiossa. Kappale on miksattu kuopiolaisessa Note On studiossa Janne Tolsan toimesta. Julkaisuväyläksi on valikoitunut käytännön syistä eri suoratoistokanavat.

– Rumpali Juha Korhosen ja basisti Klaus Nyqvistin kanssa kokoonnuttiin Kustavissa eräälle huvilalle tekemään äänitykset vanhassa kunnon talkoohengessä. Lopullisen muotonsa kappale sai äänityksiä tehdessä. Juha ja Klaus ovat soittaneet kanssani jo vuosien ajan. Pidän heidän armottoman ammattimaisesta asenteestaan soittajina. Etenkin taidokkaasti soitintaan käsittelevä Klaus Nyqvist on tällä tuoreimmalla julkaisulla vahvasti esillä.

– Levyn tekeminen on tänä päivänä kohtuuttoman kallista levymyyntiin nähden, siksi pari viimeisintä julkaisua on tuotu esiin  suoratoistokanavien kautta. Haluan yleensäkin pitää kaiken alusta loppuun saakka hallitusti omissa käsissäni. En luota suuriin levy-yhtiöihin ja keikkamyyjiin. Globalisoitunut musabusiness on liiaksi valunut yksiin käsiin, joissa artisteja ja bändejä kohdellaan kuin he olisivat banaanipalkalla töitä tekeviä apinoita. 

Keikoille JP Sivonen kumppaneineen suuntaa heti kun koronatilanne helpottaa. Tuleva kesä näyttääkin siinä mielessä lupaavalta. 

– Keikoille startataan heti kun tilanne sallii. Mikäli mahdollista pyrin saamaan keikoille useita soittajia joita voi vaihdella kulloisenkin kappaleen fiiliksen mukaan. Luotan lavalla kunnon vanhan liiton bluesrockmeininkiin enkä anteeksi pyytelevään tasa-arvohömppään. Eriarvoisuus kunniaan!

– Sanomansa puoleen ”What The Fuck You Are” on äkäisen vanhan miehen tolkutusta. Kappale kuvaakin hyvin asennettani; Kiukku ei kuole koskaan!

 

 

Takaisin
Translate »