Kangasalalla aloitettiin jami-illat

Kuvat: Kimmo Torkkeli

14.10.2021 11:41


Tuomo Marttila (vas.), Mervi Kaasalainen, Janne Reinola ja Mikko Meurman

– Kangasalan Lepokodilla polkaistiin käyntiin 11.10. kuukausittain toistuva uusi kulttuuritapahtuma. Olimme jo pitkään haaveilleet tällaisten kaikille avoimien jami-iltojen järjestämisestä. Valkeakoski-opistoon opettajaksi tulleen jazzmuusikko Jukka Haaviston ja Lepokotisäätiön tarjoamien erinomaisten tilojen myötä loksahtivat palikat paikalleen, kertoo puuhamiehenä toimiva Jorma Kahilainen.

Kurssin tarkoituksena on antaa osallistujille hyvät valmiudet perehtyä sellaiseen jazz- ja bluesohjelmistoon, joka on perinteisesti käytössä jami-illoissa. Ensimmäisessä osiossa käydään läpi etukäteen ilmoitettujen kappaleiden sisältöä ja harjoitellaan improvisaatiota. Tämän päätteeksi alkavat kaikille avoimet ja ilmaiset Lepojameiksi nimetyt jamit. Näissä kurssilaiset ja kaikki muutkin halukkaat soittajat ja laulajat pääsevät yhdessä jammailemaan tuttujen klassikkobiisien tahdissa.

Ensimmäisissä jameissa paikalla oli viitisentoista innokasta soittajaa ja laulajaa. Kuuntelijoita oli osannut hakeutua paikalle saman verran. Soittajat ja laulajat vaihtuivat jamityyliin ja soolot saivat kuulijoilta raikuvat ablodit.  Seuraavat Lepojamit ovat ma 8.11. ja ma 13.12., joihin Haavisto toivottaa tervetulleiksi kaikki rytmimusiikin ystävät joko osallistumaan soitantaan tai vain nauttimaan esityksistä idyllisessä Lepokodissa mukavassa seurassa.

Takaisin
Translate »