Maineikkaita jazzelokuvia nähtävillä Kino Reginassa

Kuvat:

11.11.2020 12:51


Connection-elokuvan yhtyeessä soittavat mm. pianisti Freddie Redd ja altisti Jackie McLean

Pitkään unohduksissa olleen elokuvaohjaaja Shirley Clarken (1919-1997) tuotantoa on nähtävillä Oodissa toimivan Kino Reginan sarjasssa, johon sisältyy kaksi merkittävää jazzelokuvaa: Jack Gelberin näytelmään pohjautuva The Connection ja Ornette Colemanista kertova dokumentti Ornette: Made In America.

Vuonna 1961 valmistunut ja Cannesissakin esitetty The Connection kertoo teatteriseurueesta, jonka näyttelijät ja muusikot odottavat heille huumeita tuovaa dealariaan. Elokuvan Blue Note-LP:lle päätyneen musiikin on säveltänyt pianisti Freddie Redd, joka myös soittaa elokuvassa. Bändissä on mukana mm. altisti Jackie McLean.

Clarken viimeiseksi jäänyt dokumenttielokuva Ornette: Made in America (1985) kertoo free jazzin pioneerista Ornette Colemanista. Perinteisen taiteilijakertomuksen sijaan Clarken näkemyksellinen elokuva koostuu Colemanin esiintymisistä, haastatteluista ja kokeellisista musiikkivideoista. Lisäksi elokuvassa nähdään näyteltyjä takaumia Colemanin lapsuudesta.

The Connectionin esitysajat ovat torstai 12.11. klo 16.30 ja lauantai 14.11. klo 20.00. Ornette-elokuva on nähtävissä keskiviikkona 2.12. klo 19.00 ja torstaina 3.12. klo 21.00.

Koko Shirley Clarke-sarjan ohjelmisto löytyy osoitteesta kinoregina.fi/teemat/shirley-clarke/

 

 

 

Takaisin
Translate »