Mikko Virto debytoi levyarvostelijana

Kuvat:

03.10.2019 19:27


Mikko Virto

Jazzrytmien uusimman levyarvion ”Second Line Jazzband – 30 Years Anniversary 1989-2019” on tehnyt pitkän linjan muusikko ja opettaja Mikko Virto (s.1953). Tapiolan Yhteiskoulun Big Bandissa (nykyinen Tapiola Big Band) sekä Tapani Kansan ja Katri-Helenan taustabändeissä alkanut ura pasunistina vaihtui myöhemmin rumpaliksi. Hän on viime vuodet opettanut lyömäsoittimia ja musiikkiteknologiaa mm. Helsingin Työnväenopistossa ja Pohjois-Helsingin musiikkiopistossa.

Mikko aloitti ammattisoittamisen vuonna 1971 ja on toiminut pääasiassa tanssi- ja klassisen jazzin orkestereissa. Hän on ollut alusta lähtien legendaarisen Polaris Celebration Bandin (per. 1981) rumpali. Mikolla on ollut myös useita omia kokoonpanoja ja kotisivut. Hänet tunnetaan laaja-alaisena musiikin ammattilaisena ja median tekemisen sekatyömiehenä. Lehtityöstä hänellä on kokemusta mm. Muusikko-lehden sekä Classic Jazz -lehden toimituskunnissa.

Mikko hallitsee niin suomalaisen kuin ulkomaisen tanssi-, iskelmä- sekä jazz-, lattari- ja rockmusiikin soittamisen. – Vaikka takana on yli 5000 keikkaa, en hallitse tykitysheviä, enkä edes tiedä nimeltä kaikkia nykykomppeja.

Second Line Jazzband 2019

Second Line Jazzband on perustettu vuonna 1989 Göteborgissa ja on tämän hetken suosituin perinteisen jazzin yhtye Ruotsissa. Alkuperäiset improvisaatiot ja sovitukset sekä poikien valtaisa intensiteetti soittamisessa ovat tehneet siitä myös erittäin kysytyn esiintyjän Euroopan jazzareenoilla.

SLJB on esiintynyt festivaaleilla, televisiossa ja radiossa Englannissa, Saksassa, Ranskassa, Hollannissa, Belgiassa, Sveitsissä, Skotlannissa, Pohjois-Irlannissa, Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. SLJB on myös usein nähty vieras Helsingissä Storyvillessä.

Monet maailmanluokan jazzmuusikot ovat tehneet yhteistyötä SLJB:n kanssa vuosien varrella: Antti Sarpila, Lillian Boutté ja Orange Kellin ym. SLJB vaalii pieteetillä New Orleans jazzin perinteitä. Yhtyeen ainutlaatuinen tyyli tulee bändin jäsenten erilaisista musiikkitaustoista. Second Line Jazzband juhlii 30-vuotista taivaltaan kahdella konsertilla 6.10.2019 Kronhusetissa Göteborgissa. Mikon arvioima CD on SLJB:n 15. äänite. Se julkaistiin juhlavuoden kunniaksi syyskuussa. www.secondline.com

Takaisin
Translate »