Rumpali Keith Hall 70-vuotta

Kuvat: Jazzrytmit mediakirjasto

22.04.2021 21:19


Keith Hall

Lontoossa syntynyt Keith Hall täyttää 70-vuotta 24.4. Vuonna 1990 Suomeen muuttanut Keith on ollut siitä lähtien merkittävimpiä jazzrumpaleitamme. Hän on soittanut vakituisesti mm Antti Sarpilan, Wade Mikkolan ja Pekka Toivasen yhtyeissä. Keith esiintyy myös yhtenä Suomen PerinneJazz ry:n viime joulukuussa julkaiseman levyn “Best Of Finnish Classic Jazz”  orkesterin rumpaleista.

Keith aloitti rumpujen soiton yhdeksänvuotiaana ja ammattimuusikon uran 15-vuotiaana. Vuonna 1973 hän liittyi yhteen aikansa kuuluisimmista pop-yhtyeistä Gerry & The Pacemakersiin. Sitten ura jatkui Terry Lightfootin orkesterissa, jossa saavutti nopeasti vankan aseman.

Antti Sarpila Swing Band Janne Hovi, Antti, Ville Herrala ja Keith Hall.

Keith on työskennellyt ja levyttänyt muun muassa sellaisten perinnejazzin legendojen kanssa kuin Kenny Ball, Buddy Rich ja Lionel Hampton.

Vuonna 1999 Keithillä oli kunnia ensimmäisenä ulkomaalaisena muusikkona soittaa Linnan Juhlissa, Antti Sarpila Swing Bandissä.

Hänellä on ollut pitkäaikainen rakkaus radio-ohjelmiin ja vuosina 2000 – 2005 Keithillä oli oma englanninkielinen musiikkiohjelma Helsingin paikallisradiossa.

Jazzrytmien lämpimät onnittelut Keithille!

Takaisin
Translate »