Suomen PerinneJazz ry tarjoaa hienon jäsenedun

Kuvat: Martti Koljonen

16.09.2020 22:16


Savoy-teatteri 2019

– Haluamme antaa jäsenillemme konserttielämyksien lisäksi myös konkreettisen tuotteen. Yhdistyksemme julkistaa joulukuussa historiansa ensimmäisen levyn. Kaksois-CD:n kappaleet on valikoitu vuosina 2017, 2018 ja 2019 Savoy-teatterissa Helsingissä äänitetyistä konserteista. Lahja jaetaan jäsenetuna jouluksi, lupasi SPJ:n puheenjohtaja Jukka Laitasalo vuosikokouksessa 16.9. Café Caruselissa Helsingissä.

– Yhdistyksemme järjesti konserttikiertueita neljässä kaupungissa eri teemoilla. Muusikoina esiintyi maamme huippumuusikoita viideltä vuosikymmeneltä. Ohjelmistojen sisällöistä ja CD:n tuotannosta vastasi työryhmä, johon kuuluivat Antti Sarpila, Seppo Hovi, Pentti Lasanen ja Wade Mikkola. Konserteissa esitettyjen kappaleiden sovituksia tekivät myös Pekka Toivanen ja Juha Lanu.

Uusi Radion Rytmipojat Baltic Jazzeilla 2019

2017: ”100 Vuotta Suomalaista Jazzia!” -konsertissa kunnioitettiin 100-vuotiaan Suomen musiikkihistoriaa tekemällä jazzversioita sen merkittävimpien säveltäjämestareiden teoksista. Samalla kunnioitettiin myös edesmenneitä ja vielä eläviä Suomen jazzlegendoja. Teemana oli ”Kun syksy saapuu Helsinkiin”.

2018:  ”Lauantain Toivotut – Haikeasti Svengaten” – konsertin teema oli kunnianosoitus Yleisradion vanhimmalle yhä lähetettävälle radio-ohjelmalle sekä legendaarisen musiikki- vaikuttaja Paavo Einiön isännöimälle Radio Ykkösen musiikkiohjelmalle. Tässä konsertissa kaikenlaiset musiikkityylit saivat jazzkäsittelyn.

2019: ”Toivejazzia!” – konsertissa esitettiin yhdistyksen jäsenistön ja heidän ystäviensä valitsemia toivejazzkappaleita niin uusina sovituksina kuin alkuperäisinäkin versioina.

Suomen PerinneJazz ry:n järjestyksessään kahdeksannessa vuosikokouksessa 16.9.2020 valittiin entiset hallituksen jäsenet jatkamaan:

Puheenjohtaja Jukka Laitasalo, Antti Sarpila, Matti Vatanen, Martti Koljonen, Niklas Andersson (sihteeri), Tuomo Marttila, Pepe Teirikari ja Wade Mikkola. Varsinaiseksi toiminnantarkastajaksi valittiin Ari Valjakka ja varalle Mikko Heikkinen. Kokouksen puheenjohtajan nuijaa kopautteli napakasti Olli Nikitin.

Ravintola Nyyrikin ohjelmatarjontaan lisättiin vuonna 2019 Pepe Teirikarin tuottamien lyhytelokuvien esittäminen ennen Jazzkellarin konsertti- ja jami-iltaa. lllat osoittautuivat niin suosituiksi, että niitä päätettiin jatkaa. Ravintola Nyyrikissä järjestettiin 9 tilaisuutta, tuottajana Jaakko Rinne. Ravintola Caruselissa järjestettiin samoin 9 tilaisuutta, tuottajana Pepe Teirikari.

Heikki Sandrén, Wade Mikkola, Charlotta Kerbs ja Riitta Paakki

SPJ jakoi vuonna 2019 kaksi 300 euron stipendiä ansioistaan jazz-musiikkiperinteen edistämisestä; pianisti Lassi Kouvo ja kitaristi Tomi Kettunen. ” China Boy” on Alvi Leppälän lahjoittama kiertopalkinto. Vuoden 2019 aikana palkinto on ollut Vesa Tompurin orkesteri Djangomanian hallussa.

Louis Armstrong palkinto on Classic Jazz ry:n aloittama ja nykyään SPJ ry:n hallinnoima kiertopalkinto. Se luovutettiin lokakuussa kapellimestari Matti Peipolle.

Yhdistyksen ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin toukokuussa Jaakko Rinne ja viidenneksi kunniajäseneksi Raimo Hertto.

Vuosikokouksen päätteeksi Café Caruselin salissa esiintyi yksi tämän hetken kysytyimpiä laulajia, Charlotta Kerbs sekä loistava Wade Mikkola Trio: Riitta Paakki/piano, Wade Mikkola/kontrabasso ja Heikki Sandrén/rummut.

Suomen PerinneJazz ry:n jäsenmaksu on 25 eur/vuosi. Jäseneksi voi liittyä täällä.

Suomen PerinneJazz ry

Takaisin
Translate »