Tervetuloa Imatran 34. big band -kesäkurssille 27.6.-3.7.2009!

Kuvat:

10.03.2009 11:24

Michael Abene

Tämä Grammy palkittu sovittaja on myös New Yorkin Manhattan School of Music:in pitkäaikaisia big band -sovituksen opettajia. Pasunistien kouluttajana BB-kurssilla vierailee Kölnin radion big bandistä Ludwig Nuss. Komppia kouluttavat pianisti Roy Assaf (USA) (mm.Dizzy Gillespien big band) ja rumpali Jaska Lukkarinen (mm.Värttinä, Honey B&T-bones jne.). Trumpetisteja kouluttaa Tero Saarti (mm.UMO) ja saksofonisteja Jouni Järvelä (mm.UMO). Big bandeja johtavat Abenen lisäksi Suomi-Ruotsi-akselia edustava Norbotten big bandin trumpetisti-kapellimestari Tapio Maunuvaara ja Pop & Jazz Konservatorion opettaja Marko Vasama sekä kurssin toiminnanjohtaja, musiikin monitoimimies Antti Rissanen.

Kurssilaisista muodostetaan 3-4 big bändiä tason ja tyylilajin mukaan. D-big band koostuu aloittelijoista ja nuorimmista, B- ja C -big band jo asiaa hieman tai jonkin verran osaavista ja A-big band ammattiopiskelijoista ja muista pidemmälle ehtineistä. Kurssilla annetaan monipuolisesti opetusta big band -musiikin eri osa-aluille mm. swing-fraseerauksessa, sektiosoittamisessa ja improvisoinnissa. Jokainen opettaja myös luennoi tärkeänä pitämästään aiheesta viikon aikana yleisöluennoilla, joita on joka aamu. Tyypillinen kurssipäivä koostuu aamun intrumenttisessiosta ja luennosta, päivän sektioharjoituksesta ja yhtyeharjoituksista sekä illan BB-klubin konserteista.

Tämän vuoden erikoisuutena on nyt ensimmäistä kertaa koottava kapu big band, joka kootaan big band -kapellimestareista ja asiasta kiinnostuneista. Se toimii temmellyskenttänä big band -kurssin kapellimestarikurssille, jota ohjaa Ilkka Mäkitalo. Kapukurssi sisältää kaikille kurssilaisille tarkoitetut yhteiset luennot sekä oman ohjelman kapu -big bandin toiminnan mukaan. Kapukurssin hinta on 320€ ja passiivina eli muusikkona kapubändissä 220€. Yhtyettä kokoaa Marjo Riihimäki (info@sbby.com), p.050-3610431.

Osallistua kurssille voit yksin, sektiona tai kokonaisena bändinä. Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan jazzin ja big band -musiikin saloja!

Antti Rissanen, BB-kurssin toiminnanjohtaja

Kurssin opettajina kesällä 2009 toimivat:
Michael Abene, big band (USA)
Roy Assaf, piano (USA)
Ludwing Nuss, pasuuna (GER)
Tapio Maunuvaara, big band
Ilkka Mäkitalo, big band-kapukurssi
Marko Vasama, big band
Antti Rissanen, big band
Tero Saarti, trumpetti
Jouni Järvelä, saksofonit
Jaska Lukkarinen, rummut

Kurssitiedot
Järjestäjät: Imatra Big Band Festival r.y. ja Suomen Big Band -yhdistys
Kurssipaikka: Imatran Kulttuurikeskus,Virastokatu 1, 55100 Imatra (kahviossa mahdollisuus ruokailuun. Aamiainen n.4 € ja lounas n.5,5 €)
Kurssiaika: 27.6.-3.7. Avajaiset lauantaina 27.6. klo 14.00 kulttuurikeskuksen Karelia-salissa ja päätöskonsertti perjantaina 3.7. BB-kadulla kello 12.00
Viikkopassi: Viikkopassin hinta on 255€. Se sisältää BB-kurssin opetuksen, pääsyn BB-klubille sekä koulumajoituksen. BB-klubille on järjestetty alaikäisille kurssilaisille jokaiselle illalle oma valvoja.
Voimassa olevat alennukset: sisaralennus 25€, jonka saa molemmista sisarista ja ryhmäalennus 40€/osallistuja (min 10 hlöä). (Alennuksia ei voi yhdistää toisiinsa)

Majoitus Kurssihintaan kuuluu koulumajoitus Linnalan ala-asteella. Myös Mansikkalan kesähotelli on oiva vaihtoehto n.35-50€/yö. Pilvikuja 1, p. 044-7975452 (varaa itse)

Tiedustelut Leena Hämäläinen, kurssisihteeri p. 044-9249888 kurssisihteeri@ibbf.fi ja kurssijohtaja Antti Rissanen p. 040-5565446 a.r@saunalahti.fi

Hakeminen kurssille: Hakuaika päättyy ma 9.6.2009. Kurssille voit hakea nettisivullamme www.ibbf.fi jolta voit myös tulostaa ilmoittautumiskaavakkeen. Voit myös palauttaa oheisen hakulomakkeen ja kasvokuvan osoitteeseen: Imatran kulttuurikeskus/BB-kurssi/Antti Rissanen, Virastokatu 1, 55100 Imatra

Takaisin
Translate »