Vasket raikasi Vuosaaressa!

Kuvat: Vaskileirin FB

19.08.2021 17:43


Vaskileiri

Viides Vuosaaren Vaskileiri järjestettiin juuri ennen koulujen alkua 8.–10. elokuuta 2021. Vuonna 2017 aloitettu musiikkileiritoiminta on nimensä mukaan tarkoitettu vaski-instrumentteja soittaville lapsille. Vuosaaren Kallahdessa sijaitsee Seikkailutalo, joka on seikkailutoimintaan ja kasvatukseen keskittynyt Helsingin kaupungin toimipiste. Se tarjoaa mahdollisuuden myös luontoympäristössä tapahtuvalle musiikin tekemiselle.

Rakennuksen sisätilat ovat toimintaan rajalliset, mutta ympäristön luonto tarjoaa mahdollisuudet yhteissoiton harjoitteluun. -Ääntä mahtuu tänne enemmänkin, toteaa kurssin orkesterin vetäjä, trumpetisti Visa Haarala.

Kurssin ovat luoneet ja käytännön asioita hoitavat viisihenkisen opettajiston pasuunaopettaja Emilia Rissanen ja tuubamaikka Mikko Marttila. – Kulttuurirahaston myöntämän apurahan avulla pystymme pitämään kurssimaksun varsin maltillisena. Ruokailut olemme järjestäneet lähellä sijaitsevassa ravintola Mainingissa, kertoo Visa.

– Alusta lähtien vaskileirin idea on ollut soittaa ilman paperille painettuja nuotteja. On helpompaa laulaa rytmit ennen kuin samaa yrittää instrumentilla. Käymme kunkin kappaleen ja soitinryhmän äänet läpi ja sitten yhdistämme siihen lauletut rytmit.

– Kun ensin laulaa rytmin, on asia helpompi omaksua. Olen tehnyt sovitukset niin, että rekisterit, vedot ja sormitukset säilyvät teknisesti yksinkertaisina. Toki sektiot voivat soittaa kahta tai kolmea stemmaa, niin saadaan laajempaa soundia, kertoo Visa innostavalla tyylillään. Vaskikurssin idea on alusta lähtien ollut kannustaa iloiseen yhteissoittoon. Mainittujen opettajien lisäksi käyrätorvikoplaa vetää Tero Toivonen ja pasuunansoittajia ja baritonitorvia opastaa Mizuho Kojima.

Kolmen päivän kurssi huipentui konserttiin, johon on kutsuttu perheet ja ystävät.

Loppukonsertin kappaleet:

Trumpetit: 20th Century Fox fanfaari (“tuubakonsertto”)

Tenoritorvet: Kool and the Gang, Celebration

Baritonitorvet: Mamma Mia

Pasuunat+baritonitorvet: Gonna Fly Now

Käyrätorvet: Gym Class Heroes: Cookie Jar

Pasuunat: Billy Boy (amerikkalainen trad.), Peppi Pitkätossu (Jan Johansson)

Konsertin päätti koko porukan soittamana huikea Medley: I Feel Good (James Brown) & Diggin’ on James Brown (Tower of Power) ja Grande Finale, joka oli Teema elokuvasta Ghostbusters ja jossa huuto Ghostbusters oli korvattu sanalla Vuosaareen.

Näytti siltä, että oli koettu kolme päivä täynnä yhdessä tekemisen ja musiikin iloa!

 

 

 

Takaisin
Translate »